11 de juliol de 2020 11/7/20

El repte viral que està provocant el tancament de les piscines de la Comunitat

El repte viral que està provocant el tancament de les piscines de la Comunitat - (foto 1)

  Cada estiu un repte es converteix en viral en les xarxes socials, unes vegades estimulant els riures de qui el grava i el veu, i unes altres en canvi provocant conseqüències molt allunyades de ser divertides. Aquest és el cas del repte viral que aquest estiu està afectant les piscines públiques de la Comunitat Valenciana: defecar en l'aigua.

  Pot arribar a semblar surrealista, però així és. Són molts els joves que es dediquen a propiciar l'aparició de femta en l'aigua de les piscines de la seua localitat, obligant així al seu tancament per motius obvis d'higiene. Catarroja, Tavernes Blanques, Riba-roja del Turia o Massanassa, són sol algunes de les localitats que s'han vist afectades per aquesta incívica pràctica.

  I és que, la qual cosa va començar el mes de juliol sent un acte vandàlic està ocasionant més d'un problema a les autoritats dels municipis valencians, perquè la identificació dels autors no és tasca senzilla.

  A més, més enllà del caràcter escatológico de la “broma” aquesta pràctica pot suposar un problema seriós per a la salut dels usuaris a causa de l'aparició de bacteris, la qual cosa porta implicat un ús major de productes químics amb efectes poc positius per als banyistes.

  La situació és complicada, però alguns Ajuntaments ja han començat a posar en marxa mesures preventives. Una de les mesures més habituals està sent l'obligatòria identificació de tots els usuaris de les piscines i la implantació de sistemes de detecció instantània d'excrements i orina en l'aigua.

  Pujar