26 de setembre de 2020 26/9/20

Una representació de LA UNIÓ de Llauradors participa demà en la fira FITUR

  Una representació de LA UNIÓ de Llauradors participarà demà divendres en la fira internacional de turisme FITUR dins d'un acte per a la presentació d'una Ruta de les Oliveres Mil·lenàries pel Maestrat i que tindrà també una degustació d'oli i vi d'aquesta comarca castellonenca.

  Ramón Mampel, secretari general de LA UNIÓ i Hilari Jaime, responsable del sector de l'oli, estaran demà a Madrid en la presentació que tindrà lloc a partir de les 11,30 hores en la plaça central de l'estand de la Comunitat Valenciana i que es perllongarà fins a les 13 hores. La ruta està organitzada per l'empresa castellonenca Itinerantur, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Canet lo Roig, LA UNIÓ i algunes empreses de la zona.

  En primer lloc es donarà a conèixer aquesta ruta que consisteix en una visita senderista guiada i interpretativa per les oliveres mil·lenàries de Canet lo Roig, acompanyada d'un tast d'oli d'oliva verge extra de la zona, un esmorzar amb productes locals i una visita al Real Santuari de la Font de la Salut de Traiguera. Posteriorment hi haurà degustacions en FITUR de AOVE monovarietal de Canetera, certificat com a Arca del Gust per l'associació Slow Food Internacional i de AOVE Mil·lenari monovarietal de Farga, certificat com a Baluard per l'associació Slow Food Internacional, únic amb aquesta certificació a la Comunitat Valenciana i primer que ho va ser a tot el món. També hi haurà una degustació de vins.

  En la comarca del Maestrat és on es troba la major quantitat i concentració mundial d'oliveres amb més de mil anys d'edat, les quals segueixen produint olives i olis d'una qualitat excepcional. Podria haver catalogades més de 5.000 exemplars fins avui, en gran part gràcies al treball que realitza aquesta organització professional agrària en defensa d'aquest patrimoni i que va possibilitar l'única Llei de Patrimoni Arbori Monumental existent en tot l'Estat, així com també més recentment va inspirar la pel·licula "El Olivo" de Icíar Bollaín.

  Hilari Jaime, responsable del sector de l'oli de LA UNIÓ de Llauradors, considera que "el nostre territori del Maestrat té un patrimoni natural i cultural irrepetible, com per exemple les oliveres mil·lenàries, i una de les formes passa per conservar-ho, conèixer-ho i sentir-ho com a propi".

  Pujar