29 de setembre de 2020 29/9/20

Els Reis Mags arribaran a València en una gran cavalcada musical acompanyats de nous personatges

Els Reis Mags arribaran a València en una gran cavalcada musical acompanyats de nous personatges - (foto 1)

  València ja està preparada per a rebre a les seues Majestats els Reis Mags d'Orient dissabte que ve. La ciutat els rebrà amb una gran cavalcada en la qual, com a novetat, enguany se sumen nou personatges i l'eix temàtic dels quals és la lectura.

  Així l'ha presentada aquest matí el Regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, qui ha animat a tota la ciutadania a partir en aquest esdeveniment. A més, ha instat als assistents a respectar les mesures de seguretat i deixar que els més xicotets també puguen gaudir de la festa.

   “Des del 2016 treballem per dignificar la Cavalcada. Volem que aquest a l'altura del que mereix la ciutat” ha assenyalat Fuset. “Fem una aposta molt marcada per la programació de Nadal incloent un centenar de propostes per tota la ciutat” ressalta.

  L'arribada a la Marina de les seues Majestats està prevista a les 16.30 hores moment en el qual la Fallera Major Infantil de València, Sara Larrazábal, els rebrà. El recorregut oficial començarà a les 18 hores des del Carrer Navarro Reverter realitzant un recorregut de quasi 2 quilòmetres i durarà aproximadament 01.15 hores.

  Enguany a més d'augmentar el nombre de personatges que participaren en el recorregut – el qual es manté respecte a l'any anterior – es donarà un major paper a la música amb actuacions musicals que “amenitzaran l'espera” als assistents.

  Amb aquesta premissa hi haurà una actuació prèvia a l'arriba dels Reis a la Marina que serà a càrrec del grup *Ramonets (16 hores), i una altra al balcó de l'Ajuntament del grup PopCorn que es prolongarà fins que les primeres carrosses entren a la Plaça.

  En la Cavalcada participaran huit formacions musicals, 12 companyies de teatre i animació, més de 100 actors i actrius i al voltant de 300 figurants. A més, hi haurà un total de 36 carrosses i estructures escèniques i es llançaran uns 10.000 quilograms de caramels sense glútens, dels quals l'Ajuntament aporta 2.700. La Regidoria de Cultura Festiva retransmetrà la Cavalcada a través del seu web i xarxes socials i anima a fer seguiment i difusió amb l'etiqueta #CavalcadaVLC.

  A més, l'Ajuntament instal·larà dues pantalles Led gegants amb angle de visió de 120 graus perquè les persones més allunyades de les primeres files puguen seguir l'esdeveniment.

  Parts de la Cavalcada

  La Cavalcada estarà formada per quinze seccions, sota la coordinació de la companyia La Fam, encarregada de la direcció artística. En primer lloc, l'obertura, amb la banda municipal i els capgrossos i gegants històrics de la ciutat; la segona serà per a col·laboradors i convidats a l'arribada real, que girarà al voltant de la lectura; la tercera comptarà amb el patge Miquel, que estarà acompanyat de dos óssos, un d'ells gegant, de l'espectacle Àrtica de Sarruga Produccions; i la quarta, protagonitzada per Herodes, que es desplaçarà en una quadriga i estarà envoltat de soldats romans.

  Els seguirà l'Àngel anunciador i el Naixement, l'Estrela d'Orient, l'Astrònom Real, la Missatgera Caterina i els carters reals, la *carbonería real liderada pel Senyor Carbó, que s'incorpora enguany a la celebració, la carrossa del Rei Melchor (de color blau), la carrossa del Rei Gaspar (de color roig) i la carrossa del Rei Baltasar (de color verd).

  Tancarà la comparsa la carrossa llit ‘Al llit’, dissenyada per Marina Puche, que s'estrena aquest 2019 i amb la qual es convida als més xicotets a anar-se prompte a dormir, i la fantasia de joguets.

  Pujar