24 de novembre de 2020 24/11/20

Les regles d'or que no has d'oblidar si compres en rebaixes

Les regles d'or que no has d'oblidar si compres en rebaixes - (foto 1)

  Aquest 7 de gener comença el tan esperat temps de rebaixes per a molts valencians. Els descomptes omplin els carrers i botigues incitant a la compra a les milers de persones que passen pels aparadors. És per això, que des de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana aconsellen un consum conscient, responsable i realitzar un pressupost previ que evite realitzar despeses superiors als permesos per l'economia familiar.

  "Les rebaixes han de ser una oportunitat per a adquirir un producte que necessitem a un preu més reduït, controlant la despesa que es va realitzant i no deixar-se portar per impulsos i evitar anar de compres com a forma d'oci”, opina Vicente *Inglada, Secretari General de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana.

  A més, llancen una sèrie de recomanacions i regles d'or que no has d'oblidar si vas a compres durant el període de rebaixes que a continuació repassem:

  Regles d'or de rebaixes

  • Un consum en rebaixes conscient: Perquè de tràfic de comprar el que realment es necessita. Perquè és convenient fer una llista de necessitats. Perquè és necessari fer-nos un pressupost previ. Perquè no cal deixar-se portar per la publicitat. Perquè no hem de confondre les compres amb l'oci
  • Un consum en rebaixes intel·ligent: Perquè cal comparar entre els diferents formats comercials. Perquè cal saber aprofitar els avantatges de la compra online. Perquè cal comparar preus. Perquè cal comparar qualitats. Perquè cal exigir les garanties legals. Perquè cal optar per comerços que ofereixen sistemes de resolució de conflictes de consum, com el Sistema Arbitral de Consum.
  • Un consum en rebaixes sostenible: Perquè cal saber que el consumisme excessiu incideix negativament en el medi ambient. Perquè podem optar pel comerç local i de proximitat. Perquè hem de vigilar els excessos en l'embalatge i saber depositar i gestionar correctament els residus que genera el nostre consum.
  • Un consum en rebaixes solidari: Perquè podem triar establiments i productes de Comerç Just. Perquè podem lluitar contra l'explotació infantil de determinats sistemes de producció. Perquè podem comprar barat per a ajudar a persones, famílies o institucions benèfiques.

  Consells i recomanacions

  • Cal comprovar que la qualitat i garanties del producte siguen les mateixes que en qualsevol altra època de l'any.
  • En l'etiqueta ha de constar el preu antic i el rebaixat.
  • Les formes de pagament seran les mateixes que en qualsevol altre període.
  • El factura simplificada és imprescindible per a realitzar una devolució o reclamació, a més els comerços es troben obligats per llei a facilitar-ho sempre.
  • Els productes rebaixats han d'estar clarament identificats i separats dels quals no estiguen rebaixats, per a evitar confusions als clients.
  • Els elements amb tares, desfasats o amb deterioracions hauran d'identificar-se com a saldos.
  • En les compres online, el termini per a poder retornar el producte adquirit és de 14 dies naturals, havent-se de tindre en compte les possibles despeses accessòries que podria haver d'abonar el consumidor per aquesta devolució, unes despeses que han de vindre reflectits en les condicions de compra del producte.
  • És millor optar per comerços adherits al Sistema Arbitral de Consum.
  • Davant qualsevol irregularitat sol·licitar el full de reclamacions i acudir als organismes oficials de consum i a la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana per a tramitar aquesta reclamació, i fer valdre els seus drets.
  Pujar