19 de setembre de 2020 19/9/20

Reclamen mesures urgents per a controlar la plaga de mosquit tigre en la Comunitat Valenciana

Reclamen mesures urgents per a controlar la plaga de mosquit tigre en la Comunitat Valenciana - (foto 1)
  • Ciutadans recorda que aquesta espècie “és transmisora de virus i de malalties contagioses com el paludisme o la febre groga, entre altres”

El grup parlamentari Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha demanat mesures urgents per a controlar la plaga de mosquit tigre en la Comunitat Valenciana. A través d'una Proposició No de Llei (PNL), Cs sol·licita a les Corts que s'inste al Consell a “dur a terme un seguiment, control i possible eradicació d'aquesta espècie i prestar especial atenció als focus de proliferació de la plaga”, segons ha assenyalat el diputat Eduardo del Pou.

“És imprescindible, a més, implantar campanyes de conscienciació entre els veïns i comptar amb la seua participació per a localitzar aquests focus, hem de ser conscients de la perillositat d'aquest animal, que és transmissor de nombrosos virus i altres patògens i malalties contagioses com el paludisme o la febre groga”, ha manifestat el portaveu de Medi Ambient de Cs.

En aquest sentit, Del Pou ha destacat “l'impacte que aquesta espècie té sobre l'economia i el sector agrari”, per la qual cosa el diputat ha proposat “la posada en marxa de fumigacions controlades en el camp, que no afecten altres espècies autòctones, i garantint sempre la preservació del medi ambient”. “A més, des de la Conselleria de Sanitat s'han d'augmentar les subvencions per a lluitar contra aquesta tipologia de mosquit i aconseguir, finalment, un control eficaç i minimitzar al màxim els riscos per a la salut pública”, ha conclòs el parlamentari.

 

Pujar