22 d’octubre de 2019 22/10/19

S´aprova per unanimitat la creació de la Comissió Local de Coordinació contra la Violència de Gènere

S´aprova per unanimitat la creació de la Comissió Local de Coordinació contra la Violència de Gènere - (foto 1)

  L'Ajuntament de Rafelbunyol ha aprovat per unanimitat, en la sessió plenària ordinària del passat dilluns 29 de juliol, la creació de la Comissió Local de Coordinació contra la violència de gènere.

  Al novembre de 2017, el mateix òrgan va aprovar el Pla Contra la Violència de Gènere de Rafelbunyol. La Comissió Local és l'instrument per a anar valorant la seua implantació multidisciplinària per part de totes i cadascuna de les institucions, sent necessària la incorporació de la transversalitat en totes les fases d'intervenció.

  La constitució d'aquesta Comissió Informativa Especial té com a objectiu la coordinació de totes les àrees i agents que treballen en la prevenció de la violència de gènere, per a tindre una visió global, unificar criteris i unir forces en la lluita contra aquesta xacra social.

  Sobre la necessitat d'aquesta Comissió Local, Alicia Piquer, regidora d'Igualtat, explica que “des dels municipis hem de redoblar esforços en la lluita contra la violència masclista. La nostra proximitat a la ciutadania ens obliga a intensificar les accions preventives i esforçar-nos en el fet que tots els departaments de les diferents Administracions, ja siga amb competència local o autonòmica, treballen de forma coordinada i transversal en la detecció de problemes en totes les franges de població”.

  La Mesa té un caràcter multidisciplinari i implica agents de diferents àmbits. La coordinació entre Guàrdia Civil, Policia Local, centre de salut, centres educatius, serveis socials i àrea d'igualtat municipal és fonamental per a facilitar una millor detecció i atenció.

  A través de reunions periòdiques, la Comissió Local de Coordinació marcarà els punts fundamentals per a millorar la detecció precoç de casos, per a realitzar una atenció coordinada i personalitzada. Reunions que, com a resultat, agilitzaran i coordinaran l'atenció que s'ofereix a cada persona.

  ocultar
  S´aprova per unanimitat la creació de la Comissió Local de Coordinació contra la Violència de Gènere
  Pujar