23 de setembre de 2020 23/9/20

Rafelbunyol torna a emetre la festa de Sant Antoni en directe a través d'internet

Rafelbunyol torna a emetre la festa de Sant Antoni en directe a través d'internet - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Rafelbunyol torna a emetre la festa de Sant Antoni en directe a través d'internet - (foto 2)
  Rafelbunyol torna a emetre la festa de Sant Antoni en directe a través d'internet - (foto 3)

  Rafelbunyol començarà el pròxim 13 de gener la seua celebració de la festivitat de Sant Antoni, patró dels animals, una de les festivitats amb més tradició en el municipi i que, per segona vegada consecutiva, se podrà seguir en directe per tot el món a través de YouTube.

  Aquesta iniciativa, posada en marxa per l'Ajuntament de Rafelbunyol, és possible gràcies a la innovadora tecnologia de l'empresa Wolkam que ofereix serveis en streaming mitjançant un sistema que combina àudio i vídeo en un sol code, emetent en directe i permetent l'enregistrament de fins a 4 hores enrere. A més, els internautes disposen d'un xat obert per a comentar la festa en temps real.

  Els actes més populars i participatius començaran el dia 20 de gener amb la cavalcada. Els festers de Sant Antoni 2017 recorreran els carrers del centre del municipi des de la porta del col·legi fins la plaça on oferiran una xocolatada.

  A les 20 hores, l'Associació de Sant Antoni organitza la escenificació de la marxa de Sant Antoni al desert on va ser temptat pel dimoni, un acte recuperat des de fa 8 anys on la figuració de Sant Antoni fa un recorregut acompanyat per dimonis amb torxes i carretons.

  A les 21 hores, arribarà el moment de la cremà de la foguera en honor a Sant Antoni enfront de l'Ajuntament. Després de donar-li les 3 voltes de rigor al foc, començarà la "Coetà" on milers de coets se dispararan dins el recinte barrat instal·lat en el carrer Magdalena, de 12 metres d'alt i 60 metres de llarg. Posteriorment, els festers repartiran entrepans i beguda entre els assistents.

  El dissabte 21 de gener des de primera hora del matí començarà l'elaboració de l'olla junta en al voltant d'una quinzena de calderes en les que s'elaboren casi 3000 racions. La particularitat és que se cuinen amb llenya i a l'aire lliure al carrer Magdalena. A partir de les 14 hores, després de la seua benedicció, es procedirà al repartiment de caldera, entre tots aquells veïns que hagen adquirit un tiquet (el preu de la ració són 2 euros i els tiquets ja poden retirar-se en els forns i bars del municipi).

  A la vesprada, a les 17 hores, dins de la programació organitzada pels festers de Sant Antoni, hi ha previstes unes cucanyes al carrer Calvari, desprès dels quals es durà a terme una nova cordà. Finalment, al voltant de les 20 hores tindrà lloc una solemne processó pel recorregut de costum.

  El diumenge, 22 de gener, conclourà la commemoració de la festivitat, amb l'acte més multitudinari de tots: la benedicció dels animals que aquest any es farà a la porta de l'Ajuntament, a partir de les 12 hores, on centenars de mascotes, vestides amb els seus millors gal·les, rebran la benedicció de Sant Antoni Abad, patró dels animals, mentre són obsequiats pels festers.

   1 comentari
  Swodd
  Swodd
  18/01/2017 08:01
  El lado oscuro

  Y falta poner que llevan desde el día 13 haciendo fuegos artificiales y poniendo la música a alto nivel todas las noches desde las 19:00. No dejan dormir a los vecinos para menos de 1% que representan del municipio. Y encima hay que darles gracias que sólo son 10 días y desde el ayuntamiento faborecen este tipo de "festejos"; cuatro tontos borrachos y tirando petardos durante toda la noche ya que durante el día tienen que dormir para volver a joder toda la noche. El lado oscuro de este tipo de fiestas patronales.

  Pujar