26 de novembre de 2020 26/11/20

Rafelbunyol, a punt per a iniciar les seues festes

Rafelbunyol, a punt per a iniciar les seues festes - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Rafelbunyol, a punt per a iniciar les seues festes - (foto 2)
  Rafelbunyol, a punt per a iniciar les seues festes - (foto 3)

  Rafelbunyol es prepara per a donar la benvinguda als seus festejos populars i patronals. Unes festes pensades atenent a la tradició més antiga i a la recentment recuperada, com la nit de playbacks, però també reprenent activitats que van a ser introduïdes l’any passat i que van ser tot un èxit com la Nit del Rock, el Concurs de Truites o el Concurs de Dj’s, a més de incloure nous espectacles.

  Les festes començaran oficialment, el divendres 26 d'agost amb el “xupinazo” des de el balcó de l’Ajuntament, on l’Alcalde, Fran López, acompanyat de les Filles de Maria i els festers de la Comissió Centre 2016, donaran el tret d'eixida a 12 dies de festejos.

  Les encarregades de obrir les festes, tal i com és tradició, són les Filles de María 2016. La Festera Major, Paula García García, junt a les seues companyes Sandra Benito Rosales, Gemma Benlloch Rescalvo, Gemma Borrás Ponce, Paula Carbonell Aparisi, Erika Eres García, Carmen Iranzo Piquer, Natalia Marín Muedra, Irina Torres Bosó i Paloma Torres Bosó han preparat un intens programa festiu que duran a terme del 26 al 28 d'agost amb actes per a tots els gustos, conjuminant religió i diversió.

  El 29 d'agost, tindrà lloc el Dia de Majors. La banda de la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol arreplegarà als veïns que enguany compleixen 75 anys, per a acompanyar-los a la missa en honor a la Mare de Déu del Miracle després de la qual es realitzarà un menjar de germanor.

  A la vesprada, a les 18:30, l'Orquestra Simfònica de la Societat Musical, en els jardins de la Residència Municipal, oferirà un concert a tots els residents i visitants que s'acosten fins a les seues instal·lacions.

  A les 19 AFER (Associació de Festes de Rafelbunyol) organitzarà una gimcana per a majors de 16 anys en el Parc Ausiàs March.

  Finalment, per a acabar amb aquest replet dia d'actes, la música serà la protagonista amb la Nit d’Òpera i Sarsuela a les 22 hores a la Plaça de l’Ajuntament. En acabar, la música canvia d’estil amb la segona Nit del Rock que comptarà amb l’actuació del grups Tarquim Rock Band, Mil Duros i Sant Rock’n’Roll.

  La popular Nit de la Paella Valenciana es durà a terme el 30 d’agost a partir de les 20 hores, durant la qual es cuinaran prop de 400 paelles, per a més de 5.000 persones, en els carrers del centre de la localitat i para l'elaboració de la qual l'Ajuntament proporciona tot el necessari.

  Una jornada festiva que començarà amb una les novetats d'enguany consistent en una Holi Party, per a majors de 16 anys en la zona de Late Creuta, una zona de festejos situada fora del casc urbà per a permetre que la festa s'allargue sense perjudici del descans veïnal.

  L'endemà, tindrà lloc el Dia del Xiquet i la Xiqueta, durant el qual els més xicotets de la casa seran els protagonistes. Parc Infantil, taller d'elaboració del farolet organitzat per AFER, un espectacle d'animació i el lliurament de premis de la Setmana Esportiva i la Setmana del Truc, Parxís, Escacs i Petanca són alguns d'actes de la jornada.

  A la nit, els carrers del barri del Plà s'il·luminaran amb les llums de centenars de farolets, elaborats amb carabasses, melons d'Alger i melons, a les mans dels més xicotets del municipi, els qui acompanyats per la banda de música de “La Primitiva” convertiran la vetllada en una festa. Posteriorment, per segon anys consecutiu, després de molts anys sense celebrar-se, torna la Nit de Playbacks.

  A la 1:30 en la zona de Late Creuta donarà començament un concurs de DJ’s locals.

  L'esport més tradicional, la pilota valenciana, és el protagonista el 1 de setembre quan es jugaran diferents partides al carrer per categories que conclouran a les 19 hores amb una partida de professionals.

  Al matí, de nou tornarà una de les novetats implantada el any passat: el concurs de truites. A la nit, tindrà lloc el tradicional sopar popular en el carrer Magdalena. L'ajuntament disposarà taules i cadires perquè aquell que ho desitge puga sopar en el carrer i gaudir del Concert de FunKiwi’s i Octava Polar, patrocinat per la Diputació de València.

  Arribem a l'acte més multitudinari de totes les festes de Rafelbunyol: la nit de disfresses, el divendres 2 de setembre. Un acte en el qual participen més de 20.000 persones i per al qual s'estableix un gran dispositiu de seguretat especial, amb excel·lents resultats en els anys anteriors, la qual cosa permet gaudir als assistents de la festa amb tranquil·litat i sense incidents. De fet, la Generalitat Valenciana ha condecorat a la Policia Local de Rafelbunyol pel dispositiu que porten ja uns anys engegant i que és modèlic per a altres esdeveniments i poblacions.

  Enguany, el nou Ajuntament ha apostat per reformular aquesta festa fent-la apta per a tots les edats amb un photocall i una batukada que partirà a les 19 hores des de la plaça de l'Ajuntament.

  El dissabte arriba el torn dels bous, a càrrec de la Comissió Centre 2016, amb la solta a les 18 hores de 3 bous de les ramaderies Jandilla, Los Ronceles i Miura i posterior embolà, del bous, a les 00:30 hores. Una festivitat que posa fi a les festes populars, per a donar pas a les festes religioses.

  Les festes patronals donaran començament el diumenge 4 de setembre amb la festivitat de la Mare de Déu del Miracle, amb una missa major a les 11 hores i una processó en el seu honor a les 20 hores. Per la nit hi ha preparat un espectacle molt especial anomenat “Cinema Concerto” amb Vasko Vassilev, Pamela Nicholson i la MPV Chamber Orchestra.

  Es tracta de concert diferent que s'acosta a la música Pop però no s'allunya dels cànons de qualitat de la música clàssica que tindrà lloc al aire lliure a les 23:30 hores a la plaça de l’Ajuntament. Un valuós projecte que s'emmarca dins d'un context musical modern i actual, el qual també alberga un alt contingut pedagògic i de difusió de la música clàssica.

  El festers dels Sants de la Pedra seran els encarregats el dilluns de tot el programa d’actes en honor a Abdón i Senén que començarà a les 8 hores amb el volteig de campanes i disparada de coets anunciant la festa.

  A les 18 hores, els veïns recorreran els carrers del centre del municipi per a portar-li flors a la Verge. Una ofrena organitzada per les Clavariesses de la Mare de Déu del Miracle.

  Conclosa l'ofrena, s'oficiarà una missa en honor a Sants de la Pedra, a la qual seguirà una processó. La jornada conclourà amb una Nit d’Albades.

  Finalment el dimarts, festa local, les Clavariesses de la Mare de Déu del Miracle retran homenatge a la patrona la Verge del Miracle, amb un programa replet d’actes que començarà amb una despertà, acompanyats pel grup de Tabals i Dolçaines L’ Andana.

  A les 12 hores Missa solemne i sermó en honor a la nostra Patrona, la Mare de Déu del Miracle, finalitzada amb mascletà a càrrec de la Pirotècnia Rausell.

  Per la vesprada, processó en honor a la Mare de Déu del Miracle pels carrers del centre del municipi.

  12 dies de festa que arribaran al seu fi amb un castell de focs d’artifici a la Plaça de la Puríssima, a càrrec de la Pirotècnia Rausell, a les 23:30 hores, seguit del gran espectacle Music Hall.

  Pujar