elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rafelbunyol es prepara per a Sant Antoni

Rafelbunyol es prepara per a Sant Antoni
  MÉS FOTOS
  Rafelbunyol es prepara per a Sant Antoni - (foto 2)
  Rafelbunyol es prepara per a Sant Antoni - (foto 3)

  Rafelbunyol començarà el pròxim 12 de gener la seua celebració de la festivitat de Sant Antoni, patró dels animals, una de les festivitats amb més tradició en el municipi, amb la inauguració, a les 19 hores, d'una exposició fotogràfica sobre l'evolució històrica de la festa.

  Una mostra organitzada pels Festers d'enguany, en col·laboració amb l'Associació de Sant Antoni i l'Ajuntament, que estarà oberta al públic fins al 21 de gener en la sala d'exposicions de la Casa de la Cultura.

  A més de l'exposició, s'ha organitzat un concurs escolar de dibuix sobre què és per als xiquets i les xiquetes Sant Antoni, del que es farà el lliurament de premis el dimarts 16 a les 18 hores. Després a les 20 hores es procedirà a la plantà de la Barraca en la plaça de l'Ajuntament.

  El dimecres 17, comença la pólvora amb una despertà a les 8 hores. A la vesprada, se celebrarà una missa solemne en honor al patró i una ofrena a totes les imatges del Sant que hi ha en el municipi.

  El dijous s'ultimen els detalls per a la celebració de la festa amb la plantà del Maio i de la falla.

  La celebració de Sant Antoni encara que donarà començament aquest divendres, no serà fins al pròxim 19 de gener quan comence el gruix de la seua programació.

  Els festers de Sant Antoni 2017 a les 16:30 hores des de la porta del Col·legi recorreran els carrers del centre de la localitat en una cavalcada que finalitzarà amb una xocolatada a la porta de l'Ajuntament, seguida de la crema de la falla xicoteta a les 18 hores.

  A les 20 hores, es procedirà la representació de la marxa de Sant Antoni en el desert, temptat pel dimoni des de l'església fins a la falla.

  A boca de nit, a les 21 hores, arribarà el moment de la crema de la foguera en honor a Sant Antoni enfront de l'Ajuntament. Després de donar-li les 3 voltes de rigor al foc, començarà la Cordà. Centenars de coets il·luminaran el cel del municipi, disparats en el recinte barrat instal·lat en el carrer Magdalena, de 12 metres d'alt i 60 metres de llarg.

  El dissabte, 21 de gener, és dia de les calderes i processó. A primera hora del matí començarà l'elaboració de les tradicionals calderes en el carrer Magdalena. A partir de les 14 hores, després de la benedicció de les mateixes, es procedirà al repartiment de caldera, entre tot el veïnat que haja adquirit un tiquet.

  El preu de la ració són 2 euros i els tiquets ja poden retirar-se en els forns i bars del municipi.

  Mentre es cuina l'olla junta, a les 11:30 hores, tindran lloc unes cucanyes per als i les més xicotetes de la casa.

  A la vesprada, a les 17 hores, es procedirà a la crema de la barraca seguida d'una cordà. Finalment, al voltant de les 20 hores tindrà lloc una solemne processó pel recorregut de costum que conclourà amb una mini mascletà.

  El diumenge, 22 de gener, conclourà la commemoració de la festivitat, amb l'acte més multitudinari de tots: la benedicció dels animals.

  A partir de les 12 hores en la porta de l'Ajuntament, centenars de mascotes, vestides amb els seus millors gal·les, rebran la benedicció de Sant Antoni Abad, patró dels animals, mentre els festers duen a terme el tradicional repartiment de estampetes.

  Pujar