elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rafelbunyol es prepara per al Dia de la Pilota i la Nit de Paelles

Rafelbunyol es prepara per al Dia de la Pilota i la Nit de Paelles

  Rafelbunyol celebra hui el seu tradicional Dia de la Pilota Valenciana, emmarcat dins de les festes populars de la localitat. Una jornada dedicada exclusivament a la pràctica d'aquest esport tan nostre.

  El matí començava a les 10 hores amb la III Edició del Concurs de Truita celebrat a la Plaça de l'Ajuntament en la qual han participat una vintena de grups. La penya "El Porquet" ha sigut per segon any la guanyadora d'aquest concurs que ha sigut el preludi d'un esmorzar popular amb vi, cacauets i olives a càrrec del Consistori.

  Diferents partides de pilota, disputades per categories, es duran a terme durant tot el dia, organitzades pel Club de Pilota Valenciana de Rafelbunyol.

  A la vesprada, el club homenatjarà a un dels més grans jugadors com és Lluiset de Beniarrés amb una partida de l'equip de Rafelbunyol amb un combinat de jugadors que han compartit molts i grans moments de la seua carrera. Per a finalitzar el dia, l'afició de la pilota valenciana podrà delectar-se amb una partida de professionals que enfrontarà a Victor, Moro i Miguel enfront d' Escoto, Alberto i Armando.

  Després de la partida de professionals es va procedir al repartiment dels premis als participants d'aquest dia tan especial i una placa commemorativa a l'homenatjat.

  A la nit, es reprendrà la nit de Paella Valenciana que la climatologia va impedir que se celebrara dimarts passat. Una vetlada a la qual s'han apuntat al voltant de 4200 persones i durant la qual es cuinaran unes 350 paelles.

  Centenars de taules s'han disposat en els carrers Magdalena, Calvari i Camí Fondo al costat de la seua llenya, on s'elaborarà el plat valencià per excel·lència en una de les nits més populars i familiars de les nostres festes.

  L'Ajuntament de Rafelbunyol s'ha encarregat que no falte res en aquesta nit tan especial, proveint tot allò necessari per a la seua celebració. En aquest aspecte, ha posat a la disposició de la ciutadania taules i cadires, 570 quilos d'arròs, al voltant de 400 pollastres, a més de la llenya, cacauets i borses de fem.

  Un sopar de germanor al qual seguirà una discomòbil en la Plaça de l'Ajuntament, conclosa la qual tindrà lloc una altra amb Deejay Dex en cabina, en la zona Late Creueta, a la qual ens acompanyarà una xaranga de la Colla de Tabaleters i Dolçainers l'Andana de Rafelbunyol.

  Pujar