5 d’agost de 2020 5/8/20

Rafelbunyol vol ser una "Ciutat Amiga de la Infància"

Rafelbunyol vol ser una "Ciutat Amiga de la Infància" - (foto 1)
  • L’Ajuntament de Rafelbunyol aprovà ahir, per unanimitat en ple, la presentació de la candidatura de Rafelbunyol com a Ciutat Amiga de la Infància, certificació atorgada per UNICEF.

L’Ajuntament de Rafelbunyol aprovà ahir, per unanimitat en ple, la presentació de la candidatura de Rafelbunyol com a Ciutat Amiga de la Infància, certificació atorgada per UNICEF.

El programa de Ciutats Amigues de la Infància d’UNICEF busca millorar les condicions de vida d’infants i adolescents a través de la implementació de polítiques municipals que garantisquen el seu desenvolupament integral.

Amb l’objectiu que la joventut i la infància del nostre municipi tinga la millor qualitat de vida possible i els màxims recursos, Rafelbunyol s’ha implicat per a complir tots els requisits necessaris per a ser reconeguda amb aquesta certificació que implica tindre un Pla Local d’Infància i Adolescència i un Consell Local de la Infància i l’Adolescència (CLIA).

La pròxima setmana, per primera vegada, Rafelbunyol comptarà amb un CLIA, al que estaran representats els alumnats dels PFQB l’IES i els dos Col·legis de la localitat, els quals triaran als seus i a les seues representats a finals de setmana.

“Som conscients que des dels centres educatius del municipi persegueixen aquest mateix objectiu d'aconseguir que el veïnat més Jove tinga un paper actiu en el municipi. Per això, estem segurs que resultarà una experiència molt gratificadora poder treballar juntament amb ells per a aconseguir que la infància i l’adolescència vulga contribuir a construir, al costat de l'Ajuntament, un Rafelbunyol millor" assegura la regidora d’Educació, Infància i Joventut, Rosa Azor.

A més, ser Ciutat Amiga de la Infància, implica treball en assolir els 5 objectius de la iniciativa: l’accés a serveis socials de qualitat; la vida en un entorn net i segur; la possibilitat de disfrutar de la vida familiar, el joc i l’oci; ser respectat i tractats de manera justa en els seus barris; i assegurar que les seues necessitats es tenen en consideració en la política municipal. Totes elles qüestions primordials per al Govern Municipal.

Pujar