27 de maig de 2020 27/5/20

Rafelbunyol assisteix al primer congrés de Small and Medium Smart

Rafelbunyol assisteix al primer congrés de Small and Medium Smart - (foto 1)

    El regidor d'Obres Públiques, Urbanisme i Medi Ambient de l'Ajuntament de Rafelbunyol, acompanyat dels tècnics del departament d'Urbanisme, ha acudit a Alcoi al primer congrés de Small and Medium Smart Cities per a seguir estudiant les solucions per a millorar la sostenibilitat del municipi.

    Rafelbunyol com la resta de les xicotetes i mitges ciutats, igual que les grans ciutats avancen en innovació però no al mateix ritme posat que el finançament per al desenvolupament de les smartcities va dirigit principalment a les grans ciutats.

    En aquest congrés es pretén -des de les temàtiques d'innovació, tecnologia, eficiència energètica i mobilitat- fer arribar aquesta innovació abordant els reptes estructurals i de finançament als quals s'enfronten i alhora mostrar casos d'èxit per a les ciutats intel·ligents presentant els avantatges de les xicotetes i mitges ciutats com a laboratoris vius d'innovació i desenvolupament i oferint l'oportunitat a entitats locals, empreses i tècnics a debatre sobre l'estat actual i futur de les xicotetes i mitges ciutats intel·ligents.

    En aquest sentit, Bellver ha manifestat que: "des de l'Ajuntament advoquem decididament per la innovació i la sostenibilitat, per la qual cosa estem estudiant la instal·lació de diferents punts de càrrega de vehicles elèctrics públics a través de targetes ciutadanes. Targetes, que alhora farem extensives per a la gestió de la resta de serveis públics, com a piscina, biblioteca etc. Al seu torn, el regidor ha assenyalat que: "dins del Pla d'eficiència energètica que estem duent a terme en el municipi, la implantació de la smart city permetrà una gestió més eficient i sostenible de les infraestructures municipals".

    Pujar