elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rafelbunyol acull la Trobada d'Escoles en Valencià de l'Horta Nord

Rafelbunyol acull la Trobada d'Escoles en Valencià de l'Horta Nord

  Aquest diumenge 8 de maig, Rafelbunyol serà la seu de la comarca de l'Horta Nord en la festa de la nostra llengua amb la Trobada d'Escoles en Valencià.

  Un acte que concentrarà a milers de persones de la comunitat educativa entorn de la plaça de l'Ajuntament amb cercaviles, tallers, esports, danses i actuacions musicals.

  Segons l'alcalde, Fran López, "des de l'Ajuntament, acollim amb gran il·lusió aquesta jornada que per fi podrem celebrar després de dos anys, una espera que no ha fet més que avivar les ganes de germanor, de festa i d'intercanvi cultural. Volem agrair a la Coordinadora pel Valencià de l'Horta Nord i Escola Valenciana la seua aposta per a continuar la celebració de la Trobada de 2022 en el nostre municipi".

  Aquesta iniciativa té com a objectiu la defensa, dins de la comunitat educativa, de la nostra llengua i recull una àmplia programació d'activitats relacionades per a posar en valor la nostra identitat cultural.

  Rafelbunyol, coneguda com "l'Illa del Raspall", com no podia ser d'altra manera, ha programat activitats esportives de pilota a través del Club Local i de Copbol. Tampoc podria faltar la música amb l'actuació de la Societat Musical "La Primitiva" i de la Colla de Tabal i Dolçaina "l'Andana".

  A més dels tallers i activitats per a estudiants, comptarem amb el monologuista, veí de la localitat, Oscar Tramoyeres, com a conductor de l'acte i una dansà popular a càrrec de l'Escola de Danses, Cant i Música tradicional de Rafelbunyol.

  "Ser seu d'aquest important esdeveniment i fer comboi amb la joventut i la nostra llengua, amb jornada plena de tallers amb valors, esport i música en directe, és un gran orgull" afirma Rosa Azor, regidora d'Educació.

  Pujar