23 de novembre de 2020 23/11/20

El rafel Festival convoca la segona edició del Re_Cre@ per a joves intèrprets de música de nova creació

  • A la primera edició del concurs es van presentar 15 formacions

El Festival de Música Contemporània “Rafel Festival” inclou en la seua VIII edició la segona convocatòria del 'Concurs internacional d'interpretació de Música de nova creació “Re_Cre@”. El Festival se celebrarà en octubre i novembre a l’Auditori Rafelbunyol.

L’objectiu del concurs és fomentar la interpretació de la música contemporània o de nova creació i la difusió dels compositors, especialment els valencians. El jurat premia el repertori seleccionat per les formacions que es presenten i, a més, la formació guanyadora és programada en les edicions següents d’Ensems i del propi Rafel Festival, on realitzaran l’estrena absoluta d’una obra per encàrrec, de l’Institut Valencià de Cultura, a algun compositor o compositora del territori valencià.

Es poden presentar formacions de qualsevol país, sense restriccions territorials. De fet en la primera edició, de les 15 formacions que es van presentar, 7 eren procedents de fóra d’Espanya i 5 d’altres comunitats autònomes distintes a la Comunitat Valenciana.

Els i les joves que competeixen han de ser menors de 35 anys i demostrar les seues destreses en la interpretació d’obres musicals actuals en tots els seus mitjans, ja que tenen cabuda tant la música acústica com la fusió d’arts escèniques o arts mixtes, la música electrònica i música electroacústica i l’art sonor.

Jurat internacional

El jurat de la segona edició del “Re_Cre@” està composat per cinc integrants: el compositor i director d’Ensems, Voro Garcia, la violinista professora de l’Orquestra de València i integrant de B3: Brouwer Trio i l’Ensemble d’Arts, Jenny Guerra, el compositor i professor de la Musikhochschule Hamburg i director artístic de l’estudi d’electrònica al conservatori de Lübeck, Alexander Schubert, i els japonesos integrants del duo “Tsumug ito” Norio Sato i Maya Kimura.

“Re_Cre@”, està recolzat per l’Ajuntament de Rafelbunyol, l’Institut  Valencià de Cultura, el Festival Ensems, la Diputació de València i la Fundació SGAE i es realitzarà en dues fases: una primera selecció sobre la base de currículum i gravació, i una segona fase amb audició pública, per part dels grups seleccionats que actuaran a l'Auditori Rafelbunyol el 20 d'octubre.

La data límit per a inscriure's és 15 de setembre de 2019 i les bases es troben detallades en la pàgina web del Festival https://rafelfestival.com/

Pujar