26 de setembre de 2020 26/9/20

López vol en 2017 "modernitzar l'administració per adaptar-nos al s.XXI"

López vol en 2017 "modernitzar l'administració per adaptar-nos al s.XXI" - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  López vol en 2017 "modernitzar l'administració per adaptar-nos al s.XXI" - (foto 2)

  Com valora -en general- aquest any 2016 pel que fa a la política a la seua ciutat?

  La valore molt positivament, com un any d'adaptació i de planificació de les polítiques que volem desenvolupar durant aquesta legislatura, les quals moltes d'elles ja s'estan desenvolupant. En general, un any de molt bones notícies per al municipi, com ara la notícia de la construcció del nou col·legi el proper any. També, l'any on ens hem posat al dia en el pagament de les nòmines de les treballadores de Remarasa.

  ¿S'han produït canvis significatius?

  El canvi significatiu s'ha produït en la forma de governar. Des del primer dia, hem intentat ser un govern proper i accessible amb la ciutadania. Escoltar a les associacions i col·lectius del municipi, fomentant la participació activa en la presa de decisions.

  Quan vam arribar ens trobem amb grans construccions, edificis buits, sense programació i sense el manteniment adequat. Reubicar espais, en els quals tots / es tinguin cabuda i amb activitats per a tots els públics ha estat una de les nostres principals línies d'actuació.

  De les iniciatives i propostes que s'han dut a terme en 2016, quines remarcaria?

  S'ha apostat fermament per la modernització del municipi, no només pel que fa a la implantació de noves tecnologies i sistemes de comunicació amb els veïns i veïnes, sinó oferint alternatives culturals, que al costat de les tradicionals, van un pas més enllà oferint nous continguts per nous sectors poblacionals, més joves i culturalment actius, a través de diferents festivals que han possibilitat que Rafelbunyol estiga situat al mapa com un referent cultural.

  La Comunitat Valenciana ha encapçalat el descens de l'atur al novembre. És l'atur un tema que preocupa a la seua ciutat?

  Per descomptat que ens preocupa. Per això, hem homologat el Centre Social per poder oferir, en col·laboració amb el SERVEF, tallers d'ocupació de diferents modalitats amb una durada d'un any. Ens hem acollit a tots els Programes d'Ocupació del SERVEF. També hem dut a terme polítiques de foment d'ocupació a través de l'establiment de bonificacions en l'IAE per a les empreses que contractin personal indefinit. A més, mantenim una estreta relació amb AEPIR (Associació d'Empreses del Polígon Industrial de Rafelbunyol) amb vista a millorar la situació actual del polígon ja que aquest és el motor de creació de riquesa i ocupació del municipi.

  Què opina sobre la corrupció política en aquests moments?

  Els càrrecs públics que entrem en aquesta nova legislatura tenim l'obligació de ser exemplars per recuperar la confiança ciutadana perduda en els polítics i en la política en general. La corrupció política d'aquesta última època és una situació vergonyosa que mai s'ha de tornar a repetir.

  ¿Senten els seus ciutadans una millora en la situació econòmica ara que pareix que a poc a poc es va eixint de la crisi?

  Estem treballant per un poble més igualitari, i intentem que es minimitzen les desigualtats. Encara queda molta feina per fer i esperem que els ciutadans i ciutadanes vagen sentint poc a poc aquesta millora.

  Com s'estan desenvolupant les relacions amb l'oposició durant la legislatura?

  Amb els partits de l'oposició mantinc una relació de cordialitat, abans de ser alcalde vaig estar 4 anys a l'oposició. La gran majoria de les mocions que presenten són aprovades per unanimitat. Estem desenvolupant un pla estratègic local on tots els partits estem participant per construir el model de poble que volem ser. Per primera vegada en la història democràtica del nostre municipi els 4 partits que conformem la corporació municipal ens enfrontem a un exercici de transparència ciutadana en un debat en el qual el to cordial, el respecte i les polítiques actives van ser les protagonistes a pesar de les nostres diferents línies d'actuació i pensament.

  Quins projectes té per al proper any? En què creu que pot o ha de millorar la seua ciutat?

  Rehabilitar la biblioteca, acabar la construcció integral del poliesportiu, augmentar els programes de Serveis Socials, modernitzar l'administració per adaptar-nos al segle XXI, la construcció del nou col·legi, treballar per aconseguir l'ampliació del Centre de Salut i un llarg etcètera de projectes que milloraran la qualitat de vida de la nostra ciutadania. Així mateix, ens presentarem a la 3a convocatòria de les EDUSI Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible integrat- juntament amb Museros i Massamagrell per optar a finançament procedent del Fons Europeu de Desenvolupament Regional, que ens puguen permetre avançar cap a un model urbà i productiu responsable, sostenible i respectuós amb l'entorn.

  Per acabar, un missatge per als seus veïns en aquest Nadal i inici d'any 2017

  Desitje un bon nadal per a tots els veïns i veïnes de Rafelbunyol i que els seus propòsits en el nou any es facen realitat.

   

  Pujar