elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Rafelbunyol apropa la música a la seua infància mitjançant els tallers "sensibilització musical i construcció d'instruments"

L’Ajuntament de Rafelbunyol apropa la música a la seua infància  mitjançant els tallers "sensibilització musical i construcció d'instruments"
  • Aquestes activitats lúdiques-formatives, que compten amb el suport de la Conselleria d'Educació i són impartides per la Societat Musical "La Primitiva" de Rafelbunyol, permeten apropar els beneficis del llenguatge musical als xiquets

Aquest dilluns la Societat Musical "La Primitiva" de Rafelbunyol va començar la impartició dels tallers de "Sensibilització musical i construcció d'instruments" entre l'alumnat d'Infantil i de 1r i 2n de primària de la localitat.

Concretament són els xiquets i xiquetes d'entre 3 i 7 anys del CEIP Verge del Miracle els qui ja han realitzat les primeres sessions, de la mà d’un professorat especialitzat a fer classes de música a aquestes edats, i pròximament els tallers també començaran a impartir-se en el CEIP Els Germanells, per la qual cosa, durant el mes de maig, l’alumnat d’ambdues centres participarà en aquestes activitats formatives, amb les quals es pretén apropar el llenguatge musical a la infància i adolescència de la localitat, mitjançant una metodologia lúdica i participativa.

"La música en la infància estimula la creativitat, la intel·ligència i millora l'habilitat per a resoldre problemes matemàtics i raonaments complexos, entre altres molts beneficis” assegura Rosa Azor, regidora d'Educació. “A més, poder apropar la música a l’alumnat i, fer-ho al costat de la nostra Societat Musical, és una magnífica manera d'enriquir la cultura del nostre poble" afegeix l’edil. 

"Tant la música com la Societat Musical La Primitiva són fonamentals en les arrels de Rafelbunyol. Tenim una magnífica Escola de Música i poder aprofitar aquesta ocasió per a donar a conéixer al nostre alumnat aquest tipus de formació és una gran oportunitat" afirma Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

La realització d’aquests tallers ha sigut possible gràcies a la subvenció de la Conselleria d'Educació per a la realització d'Activitats de suport, extraescolars, culturals i esportives per a la compensació de la situació provocada per la Covid-19 als menors i les menors en edat escolar durant el curs 2020-21.

A més, durant les sessions s’està mantenint en tot moment les distàncies entre grups bombolla i professorat i també s’està desinfectat l'espai entre grups per a complir amb les mesures sanitàries davant la pandèmia i garantir la seguretat de l’alumnat.

Pujar