elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament inicia hui la remodelació de la zona d'accés a l'IES de Rafelbunyol

L'Ajuntament inicia hui la remodelació de la zona d'accés a l'IES de Rafelbunyol
  • La brigada municipal ha començat amb les tasques de preparació de l'àrea d'entrada i eixida del Centre Educatiu que serà per a vianants

L'Ajuntament de Rafelbunyol ha començat amb les obres d'adequació dels accessos de l'IES en un projecte de conversió en zona de vianants. Un projecte que part de la iniciativa "Camins Escolars Segurs" amb l'objectiu de fomentar una "cultura per als vianants" en el municipi, així com la mobilitat sostenible, la limitació d'emissions pròpia dels cotxes, els hàbits saludables i la seguretat dels desplaçaments de les i els escolars del municipi. Aquesta iniciativa es va detectar com una necessitat al municipi al "Mapa d'Actius" realitzat a finals de 2019.

A més, una important innovació d'aquest projecte, és la participació juvenil, que torna a ser clau en les iniciatives municipals. En aquest cas, l'alumnat de 1er d'ESO de l'IES de Rafelbunyol serà l'encarregat, el pròxim 24 de maig, de pintar la zona remodelada. Una manera d'involucrar a la joventut en els temes que l'afecten directament, al mateix temps que se li dóna veu i es fomenta la seua creativitat.

L'alcalde de Rafelbunyol Fran López, ha destacat "el compromís d'aquest equip de govern per fer de Rafelbunyol una ciutat verda, amb l'aplicació de polítiques públiques dirigides a la protecció mediambiental com aquesta campanya de foment dels hàbits saludables i començament del procés de camins i zones per als vianants en el municipi."

"La implicació de la joventut en aquest tipus d'activitats fa que reconega el treball que hi ha darrere, s'involucre en el procés creatiu i es consciencie de la importància de la conversió en zona de vianants i per tant que el seu ús siga més acceptat i valorat" afirma Rosa Azor, regidora d'Educació.

Una campanya molt beneficiosa, a llarg termini, per a la salut de Rafelbunyol des d'una perspectiva àmplia: més seguretat en els desplaçaments a peu, menys emissions realitzades pels vehicles de motor i un urbanisme amb les persones en el centre.

A més, és la primera acció de moltes que es portaran a terme per fer realitat els "Camins Escolars Segurs".

Pujar