elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Junta Local de Seguretat es reuneix per a ultimar els detalls del dispositiu de festes

La Junta Local de Seguretat es reuneix per a ultimar els detalls del dispositiu de festes

  El subdelegat del Govern de València, José Roberto González, i l'alcalde de Rafelbunyol, Fran López, s'han reunit aquest matí amb els Cossos i Forces de Seguretat que treballaran en la seguretat de les festes, prestant especial atenció al dispositiu de la "Nit de Disfresses", amb l'objectiu de coordinar la seua acció i ultimar detalls.

  Una Junta Local de Seguretat, presidida pel Subdelegat de Govern i l'Alcalde de Rafelbunyol que ha comptat amb la presència del comandant alferes de Massamagrell de la Guàrdia Civil, J. Carlos Lacalle, acompanyat pel sergent de la Guàrdia Civil de Massamagrell, Juan Fco Palacios, el subinspector de la unitat de la Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana, Juan Rodríguez, la responsable de la Unitat de Violència de Gènere de València, Mª Ángeles Merino, el responsable de la Seguretat de Metro València, Alberto Serra, amb Antonio Cazorla cap de la Unitat de línies de metro, l'oficial en cap de la Policia Local de Rafelbunyol Santiago Salvador junt a l'oficial de la Policia Local, Santiago Saez i la regidora d'Igualtat, Alicia Piquer.

  Durant la reunió s'ha analitzat la seguretat de les festes populars de Rafelbunyol, prestant especial atenció a l'operatiu conjunt de la nit del pròxim 7 de setembre per a garantir el benestar de les 10.000 persones que s'espera assistisquen a la festa.

  Un dispositiu molt similar al de anys passats, donat els excel·lents resultats que va a tindre, i que reunirà a més de 180 persones de diferents Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat.

  La Junta Local de Seguretat ha repassat totes les funcions que els diferents agents implicats desenvoluparan durant la nit de disfresses, tractant importants aspectes com la seguretat, el tràfic, assistència sanitària, l'accés i eixida de la població,...

  Durant la reunió, s'ha tractat la posada en marxa per part de l'Ajuntament de Rafelbunyol de una campanya de sensibilització i acció contra les violències masclistes durant les festes. Aquesta campanya, la qual implica a les associacions festeres que atenen les barres i als bars de la localitat, consisteix en la viralització de missatges i recomanacions en cartells, torcaboques i gots, tant per a les discomòbils com per a substituir el vidre en l'operatiu de disfresses.

  Finalment, l'alcalde ha manifestat la seua confiança en els bons resultats d'aquest gran operatiu: "Un any més ens tornem a reunir per a garantir la seguretat de les nostres festes, sobretot en la nit de disfresses de manera que, tant els veïns i veïnes com visitants, gaudisquen amb alegria i tranquil·litat dels actes programats."

  Pujar