5 de juliol de 2020 5/7/20
Entrevista

Fran López: “Volem que el creixement econòmic seguisca arribant a Rafelbunyol”

Fran López: “Volem que el creixement econòmic seguisca arribant a Rafelbunyol” - (foto 1)
  • elperiodic.com entrevista a l'alcalde de Rafelbunyol per a fer balanç del que portem de legislatura i traçar els objectius de l'any que comença

MÉS FOTOS
Fran López: “Volem que el creixement econòmic seguisca arribant a Rafelbunyol” - (foto 2)
Fran López: “Volem que el creixement econòmic seguisca arribant a Rafelbunyol” - (foto 3)

“Acabar d'executar totes i cadascuna de les polítiques que, durant aquests 2 anys i mitjà, hem estat planificant”. És l'objectiu que l'equip de govern de Rafelbunyol s'ha plantejat per a aquest 2018. elperiodic.com ha entrevistat a l'alcalde d’esta localitat valenciana, Fran López, per a conèixer més d'a prop les polítiques socials, econòmiques i urbanístiques en les quals està treballant el consistori.

Una entrevista en la qual s'han repassat les diferents actuacions realitzades fins ara, com la millora de l'agenda cultural o el foment de l'ocupació i en la qual també s'han traçat les línies que es millorarien amb els fons EDUSI als quals opta la localitat.

Bé, no podíem començar l'entrevista sense donar-li l'enhorabona perquè Rafelbunyol ha sigut un dels pobles als quals els ha tocat la Loteria. Haurà sigut una alegria, veritat?

Sempre és una alegria, que toque la loteria i més si toca en el teu poble, Rafelbunyol. Com es va veure el passat 22 de desembre, va tocar el tercer premi en l'administració de loteria 1. Fernando, el lotero, mai en la vida havia repartit un premi d'aquesta envergadura. Ens alegrem molt per ell i per les persones del poble agraciades, en aquest cas 50 dècims venuts.

Són dies de festes, retrobaments i passar temps amb els éssers més volguts. Des de l'Ajuntament de Rafelbunyol heu preparat un programa d'activitats nadalenques que està tenint molt d’èxit. Quin és l'objectiu?

L'objectiu és el poble gaudisca d'aquestes dates sense importar l'edat. Hem dut a terme un concurs d’escaparatisme i decoració, una fira de nadal, una campanya de grans descomptes i promocions en les compres en el xicotet comerç, l'Escola de Nadal, un teatre musical sobre la màgia del nadal, una animació lectora infantil, un taller de redacció de cartes, la II Sant Silvestre, concerts, nadales en el carrer,…

Un dels grans esdeveniments d'aquests dies és la Cavalcada de Reyes. Què van a poder gaudir enguany els veïns més xicotets?

Enguany hem organitzat una Cavalcada carregada de novetats en la qual es combinaran espectacles, música i entreteniment amb el tradicional recorregut de les carrosses. Per tercer any consecutiu, les seues Majestats els Reis arribaran amb metro a la nostra localitat on la Pregonera Real acompanyada per la música del tabal i la dolçaina els rebran al costat dels veïns i veïnes.

La nostra primera parada sempre és la Residència que espera aqueix dia amb moltíssima il·lusió. Pujats en les seues carrosses, al són d'una batukada, els Reis acudiran a la Residència de Majors on els i les residents reben un xicotet obsequi i un concert de la nostra banda de música “La Primitiva”. És un moment molt emotiu i divertit.

La següent destinació és l'Església Parroquial per a procedir a la tradicional adoració. Mentre, la Plaça de l'Ajuntament s'omplirà de música amb dos espectacles: un de gimnàstica rítmica del Centre Esportiu Margaix i un altre de nadales del Cor Rociero Mel de Romero.

Personatges animats, foc, volteretes amb llum, un camió de la penya levantinista, música i altres sorpresas es donaran cita en el carrer Magdalena en aquesta nit màgica que un any més acabaran amb Les seues Majestats els Reis lliurant els regals directament als més xicotets i xicotetes de la casa.

També són dies de donar la benvinguda a l'any nou i de reflexionar, quin balanç fa l'equip de govern de Rafelbunyol d'aquest 2017?

Este ha sigut l'any de l'equador de la legislatura, el balanç és molt positiu. Continuem en la nostra tasca de modernitzar l'Ajuntament de Rafelbunyol i el municipi en si. Hem seguit implementant les polítiques socials, creant una extensa agenda cultural, on tots els caps de setmana han hagut activitats, impulsant les polítiques actives de foment d'ocupació, amb tallers d'ocupació tant en la branca d'auxiliars d'infermeria com d'ajuda a domicili, dels quals s'han pogut beneficiar 20 joves del municipi. També hem estat al costat del xicotet comerç i al costat dels empresaris del polígon industrial, que és el motor de creació de riquesa del municipi, fent polítiques amb ells i al costat d'ells.

I de cara al 2018, Quin és el propòsit de l'equip de govern?

Acabar d'executar totes i cadascuna de les polítiques que, durant aquests 2 anys i mig, hem estat planificant. El 2018 serà l'any en el qual esperem estiga conclòs el nou col·legi i que els més xicotets i xicotetes del municipi puguen entrar en ell. Esperem que també siga l'any en què hagen conclòs les obres del Poliesportiu Municipal, la reforma de la Biblioteca Pública, i de totes aquelles infraestructures que hem anat reformant i adaptant a les noves necessitats del municipi.

I també, que continuem fent més fàcil i feliç la vida de les persones del municipi, sobretot de les persones més desfavorides. És per elles per les quals estem ací fent política i a les quals volem que els vaja millor.

Seguirem estant, com vam portar fent fins avui, al costat de les associacions i els col·lectius del municipi en el desenvolupament de les seues activitats en tots els àmbits: esportiu, cultural, socials i festives perquè desenvolupen les seues festes i les seues tradicions tan bé com siga possible.

Opten vostès als fons EDUSI de la UE per a realitzar diferents inversions sostenibles, socials, mediambientals. Quin projecte es proposa l'Ajuntament de Rafelbunyol si finalment els rebera?

Rafelbunyol, a través d'aquests fons, pretén millorar l'eficiència energètica reduint el consum de l'enllumenat i les instal·lacions públiques municipals i mobilitat urbana ampliant el carril bici i les comunicacions, així com amb solucions als accessos del municipi, atès que ens quedem aïllats quan plou de forma considerable a la tardor i l'hivern.

També pretenem modernitzar de l'administració: volem tenir un municipi on el ciutadà tinga el lloc que es mereix, i amb la modernització de les instal·lacions podem aconseguir-ho fent-ho partícip del seu ajuntament i posant-ho en valor, donant eines on es puga agilitar qualsevol tràmit administratiu i on s'escolte la seua veu, directa o indirectament a través d'una targeta ciutadana. Els ajuntaments comptem amb moltes dades que hem d'usar de forma adequada per a saber que és el que realment el ciutadà necessita i demana. Modernització, que a més, necessita sensors (Tics) i programes de gestió que permeten optimitzar usos, consums i manteniments de les instal·lacions municipals.

A més, es treballarà en la inclusió, rehabilitació, regeneració i renovació urbana i creixement de treball. Rafelbunyol vol donar una espenta en els barris més desfavorits adequant les àrees d'afecció per a una millora de qualitat de vida dels seus habitants, amb infraestructures adequades per a la mobilitat reduïda i per a fer més fàcil i segur el poble per a les dones i persones majors. Una altra actuació important consistirà en implementar tant com siga possible solucions, com es reflecteix al pla de Renovació Funcional de l'àrea d'activitat econòmica de Rafelbunyol (polígon), una aposta per a la millora de les infraestructures que de segur fan més atractiu i funcional una àrea empresarial amb molta projecció de futur econòmic i innovador.

Com a alcalde, Què 2018 li agradaria tenir per als seus veïns?

Que el creixement econòmic seguisca arribant a les cases dels veïns i veïnes perquè es millore la seua situació econòmica. Treball per als qui durant aquest últim any han estat aturats i, sobretot, els desitge salut i felicitat.

Si vol enviar un missatge de felicitació als lectors d'elperiodic.com

Que la felicitat no siga una utopia i que els somnis ens continuen acompanyant més enllà de les festes. El nadal és el millor moment per a apreciar als qui tenim al costat i gaudir d'ells.

Pujar