30 d’octubre de 2020 30/10/20

El concurs musical Re_Cre@ celebra la seua segona edició i acull als japonesos Tsumug Ito

El concurs musical Re_Cre@ celebra la seua segona edició i acull als japonesos Tsumug Ito - (foto 1)

  La VIII edició del projecte de música contemporània Rafel Festival continua el diumenge 20 d'octubre amb la final del II Concurs d'Interpretació de Música de nova creació: Re_Cre@ un jurat d'excepció compost pel famós compositor de bandes sonores, Alexander Schubert; els membres del premiat duo japonésTsumug Ito, NorioSato i Maia Kimura; la virtuosa solista, Jenny Guerra i el destacat compositor, Voro Garcia, que a les 20 hores donarà a conéixer el grup guanyador.

  Aquest es tracta del segon any que el festival de Rafelbunyol, especialitzat a difondre la música de nova creació, al costat del Festival ENSEMS amb el suport de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), Ajuntament de Rafelbunyol i Fundació SGAE, celebra aquest concurs que ha tingut una gran repercussió entre els joves intèrprets.

  El Re_Cre@ és una competicióonels tres finalistes demostraran les seuesdestreses en la interpretaciód'obresmusicalsactuals en totselsseusmitjans, ja que tenencabudatant la música acústica com la fusiód'artsescèniques o artsmixtes, la música electrònica i música electroacústica i l'artsonor.

  El lliurament de premis conclourà amb una actuació dels reconeguts AionDuo que tocaran en primícia una obra inèdita finançada perl’IVC i composta expressament per a ser executada en el Rafel Festival.

  Des del Japó a Rafelbunyol

  A més, el Rafel Festival ens porta el dissabte 19 d'octubre, en la seua edició més internacional, al duo Tsumug Ito de guitarra i koto, els membres de la qualSato i Kimura formen també part del jurat del Re_Cre@.

  Per al premiat duo, que prompte traurà el seu nou treball, han compost importants compositors japonesos i internacionals i ens porta un dels concerts més esperats, amb el seu repertori d'obres contemporànies que inclou estrenes dels compositors espanyols José Manuel López López i Juan José Eslava.

  Des del 12 d'octubre, que el festival va obrir la seua programació amb el grup guanyador de la primera edició del Re_Cre@ FukiosaxophoneQuartet, fins al 3 de novembre, l'Auditori Rafelbunyol serà escenari de 8 concerts de música contemporània de destacats grups, locals, nacionals i internacionals com SpanishBrass amb Cristina M. Gómez i els italians New MadeEnsemble.

  Pujar