elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Concert d'Estiu de l'Orquestra Simfònica de “La Primitiva” de Rafelbunyol

Concert d'Estiu de l'Orquestra Simfònica de “La Primitiva” de Rafelbunyol

  L'Ajuntament de Rafelbunyol ha programat, per a aquest dissabte 31 de juliol a les 19 hores, un Concert d'Estiu de l'Orquestra Simfònica de “La Primitiva” de Rafelbunyol a l'Auditori Municipal.

  En aquest concert, el públic podrà gaudir de la combinació de dues de les obres més representatives del repertori romàntic germànic: la Simfonia n.1 op.68 de Brahms, interpretada per la pròpia Orquestra Simfònica de “La Primitiva” i el Concert per a violí, violoncel i piano op. 56 de Beethoven, a càrrec de tres solistes internacionals de reconegut prestigi com és el cas de Rafal Jezierski, Benjamin Scherer i  Pau Fernández.

  Pau Fernández, pianista de Rafebunyol, ha sigut guardonat en diferents concursos d'àmbit nacional i internacional com  el Primer Premi del Concurs Nacional de Piano “Amparo Fandos”, finalista del Concurs Permanent Joventuts Musicals d'Espanya 2018, Premi Autonòmic de Música, Primer Premi del Concurs Internacional de Piano “Ciutat de Benaguasil”, Segon Premi del Concurs Nacional de Música “Lions Club”, finalista del Certamen de Joves Solistes organitzat per l'Institut Valencià de Cultura, entre altres.

  Benjamin Scherer Quesada, violinista hispà-alemany s'ha dedicat amb gran devoció a la música de cambra i col·laborant amb varis assembles i orquestres de renom a Europa i els Estats Units gravant diversos discos a Holanda amb Nederlands Kamerorkest, a França amb Els Arts Florissants i Els Paladins així com a Espanya amb la Orquestra de la Comunitat Valenciana i l'Orquestra Simfònica de Galícia entre altres. A Alemanya ha publicat el disc “Rendezvous” en col·laboració amb el pianista Sander Sittig.

  Rafal Jezierski, violoncello, és co-solista de la Orquestra de la Comunitat Valenciana, ha treballat amb mestres com Lorin Maazel, Zubin Mehta o Ricardo Chailly. A més, ha sigut convidat com a principal cello de les orquestres com Indianapolis Symphony, Filharmònica Portuguesa o Filharmònica de Gran Canària. Ha tocat com a solista amb orquestres com a Orquestra de la Comunitat Valenciana, The Jeunesses Musicals o Manhattan Symphony.

  Com no podia ser d'una altra manera, la regidoria de Cultura ha confiat “en l’expressió musical més propera però també de qualitat donat que la Orquestra Simfònica de “La Primitiva de Rafelbunyol, ha sigut dues vegades guanyadora del Festival Bankia de Orquestras de la Comunidad Valenciana” per a finalitzar una temporada atípica en la qual no s'ha deixat de programar  “en una aposta per la Cultura Segura i el foment de la música i les arts escèniques, tan imprescindible per a la nostra ciutadania” segons la pròpia regidora, Alicia Piquer.

  Després de l'estiu, l'Auditori Municipal, tornarà obrir les seues portes amb una àmplia programació cultural per a tots els gustos, en el qual, si la situació sociosanitària ho permet, podrem gaudir d'importants concerts com els de “Tarab Hispànica” al Festival Ágora o els internacionals prevists per a la celebració del nostre destacat festival de música contemporània Rafelfestival.

  Pujar