elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Barceló, després del rebrot de Rafelbunyol: “És important actuar immediatament per a controlar-ho”

Barceló, després del rebrot de Rafelbunyol: “És important actuar immediatament per a controlar-ho”
  • La consellera de Sanitat es reuneix amb l'alcalde de Rafelbunyol, Fran López, després de confirmar-se ahir set casos en la localitat de l'Horta Nord

  • S'han realitzat 349 proves PCR, de les quals 345 han resultat negatives

 La consellera de Sanitat s'ha reunit amb l'alcalde de Rafelbunyol, Fran López, després de confirmar-se ahir quatre casos actius en una empresa de la localitat. Després de l'estudi i comprovacions exhaustives de les 349 PCR realitzades als treballadors, es van descartar com a negatives 345.

Ahir mateix Salut Pública va poder confirmar, tal com els ha comptat elperiodic.com, després de les mostres de sang preses, que aqueixos quatre positius eren casos actius i, per tant, l'existència d'un brot epidèmic amb un total de set casos. Salut Pública va iniciar una investigació de tres casos, membres d'un mateix nucli familiar, que presentaven infecció activa per coronavirus.

Aquesta investigació va portar a estudiar possibles contactes en l'empresa on treballen. La consellera Ana Barceló ha traslladat a l'alcalde de Rafelbunyol i a tota la població tranquil·litat ja que “Salut Pública ha actuat immediatament per a detectar i controlar possibles rebrots de la malaltia” i ha afegit també que en aquesta fase és “essencial evitar qualsevol tipus d'alarmisme”.

Salut Pública continua treballant conjuntament amb l'empresa i el seu servei de riscos laborals per a la realització de 100 proves PCR més. Les primeres estimacions epidemiològiques apunten cap a un baix índex de transmissió, però es considera oportú continuar realitzant PCR per a poder descartar més casos en tota aqueixa àrea de treball.

Pujar