20 de gener de 2021 20/1/21

Quina destinació de la Comunitat Valenciana és més barat per a anar de vacances?

Quina destinació de la Comunitat Valenciana és més barat per a anar de vacances? - (foto 1)
  • La Comunitat Valenciana es manté en la mitjana de les destinacions mediterrànies europees

  • La destinació més barata en temporada alta és Torrevella mentre que els més cars són Benissa, Xàbia i Poble Nou

MÉS FOTOS
Quina destinació de la Comunitat Valenciana és més barat per a anar de vacances? - (foto 2)
Quina destinació de la Comunitat Valenciana és més barat per a anar de vacances? - (foto 3)
Quina destinació de la Comunitat Valenciana és més barat per a anar de vacances? - (foto 4)

Amb l'arribada del bon temps i amb les vacances molt a prop, són moltes les persones que comencen a plantejar-se realitzar una xicoteta o gran escapada a algun racó de la nostra geografia. La gran oferta turística amb la qual compta Espanya, i el desig de no haver de gastar-se molts diners per a gaudir d'uns dies de desconnexió, converteixen en algunes ocasions la tasca de trobar una bona destinació en una vertadera odissea.

Davant aquesta situació ens fem una pregunta: Quina destinació és més barata per a anar-se’n de vacances? La resposta ens porta directament fins a la Comunitat Valenciana i la seua costa mediterrània, on al costat del clima, la gastronomia i els seus preus la converteixen en una destinació idíl·lica per a gaudir d'uns dies de desconnexió el pròxim estiu.

El no haver de fer grans desplaçaments ni desemborsar una gran quantitat de diners, expliquen el per què la Comunitat es consolida un any més com una de les zones turístiques més demandes de tota Espanya.

I és que els lloguers vacacionals a la Comunitat Valenciana es revelen - segons un estudi realitzat pel cercador de lloguers i apartaments Holidu- com els més assequibles de tota la península pel que fa a destinacions assolellades i de costa, sent els més costosos dins de les províncies valencianes els que es troben a Alacant concretament Benissa, Xàbia i Poble Nou.

Pròxima destinació: el Mediterrani

Un any més, el Mediterrani torna a resultar un de les destinacions més atractives per a milers de viatgers que busquen una destinació de platja, perquè els seus paisatges i també els seus preus reduïts ho fan pràcticament irresistible, i el situen com una de les regions més interessants tant en temporada alta com en temporada baixa.

Les dades parlen per si soles, i situen a la Comunitat en la mitjana de les destinacions europees de costa, amb uns preus mitjans per nit que ronden els 136€ durant el mes d'agost, i descendeixen més d'un 24% al setembre, no superant els 103€ per nit.

Un ampli ventall de preus que van acompanyats d'una àmplia varietat de destinacions, si bé els més costosos, en general, es concentren a la província d'Alacant amb municipis com Benissa, Xàbia, Poble Nou i Calp liderant el rànquing dels més cars, i aconseguint xifres que ronden els 200 euros per nit en temporada alta.

En el cas de València i Castelló, les localitats d'Oliva i Benicarló són les més costoses, amb 149 i 136 euros per nit respectivament. En l'altre costat de la llista, es troba Torrevella (Alacant) que es postula com la destinació més econòmica de tots amb una mitjana 97 euros per nit, seguit de Castelló de la Plana i de Sagunt (València) on l'estada té un preu de 100 euros la nit.

Si bé és cert que, tal com apunten des de Holidu, els preus d'Astúries i Cantàbria es troben lleugerament per davall dels oferits en la costa valenciana, però el seu estil vacacional no és de la mateixa índole, per la qual cosa Canàries seria l'única destinació de sol i platges que resulta més econòmic, de mitjana, que la Comunitat Valenciana.

Des d'una perspectiva internacional, la Comunitat s'aproxima més a la mitjana de preus que es paguen en altres països europeus encara que segueix resultat lleugerament més assequible. Doncs els pressupostos que es remenen en un altre països de costa mediterrània són: el més car a Grècia amb 187 euros per nit en temporada alta i el més barat dins de la Unió Europea és Croàcia, amb una mitjana de 120€.

Sobre Holidu

Holidu GmbH amb seu a Munic és el motor de cerca de lloguers vacacionals a nivell mundial. Holidu compara milions de lloguers entre centenars de pàgines web utilitzant tecnologia de reconeixement d'imatge per a trobar sempre el preu més barat. Això permet als viatgers estalviar fins a un 55% en un mateix lloguer i en les mateixes dates de viatge. La Start-up Holidu va ser cofundada pels germans Johannes i Michael Siebers en 2014 i des de llavors ha estat en constant creixement.

En 2018, Holidu va ser guardonada com a millor cercador de lloguers vacacionals per la revista independent dels consumidors “Guter Rat.” Per a més informació visite www.holidu.es.

Pujar