28 de novembre de 2020 28/11/20

Quasi 145 mil valencians han exercit el seu dret a vot per correu

Quasi 145 mil valencians han exercit el seu dret a vot per correu - (foto 1)
  • En total en tota Espanya s'han tramitat 1.223.000 vots per correu per al 28a

Fins a les 12 de la nit d'ahir, 1.223.000 ciutadans (1.222.937) ja han enviat el seu vot per correu per a les Eleccions a Corts Generals i Valencianes que se celebraran diumenge que ve. Aquest nombre de vots per correu representa ja la segona xifra més alta de vot per correu registrada en la història de la democràcia espanyola.

És important assenyalar que a aquesta xifra se sumaran els vots que es depositen hui, divendres, 26 d'abril, en la xarxa de CORREUS, com a màxim fins a les 14 hores, termini límit establit per la Junta Electoral Central per al depòsit del vot per correu per a les eleccions del 28 d'abril.

Ací en la Comunitat València s'han tramitat un total de 144.394 vots per correu, sent la província de València on més s'han emés (100.332) seguida d'Alacant (33.433) i Castelló (10.629).

Segons ha informat Correus a través d'un comunicat, amb motiu d'aquestes eleccions Generals i Autonòmiques s'ha registrat un increment d'activitat “molt notable” que es veu reflectit en el nombre de visites que han rebut les oficines de tota Espanya en els últims tres dies, una xifra que ascendeix fins als 505.000 visitants.

Jornada Electoral

Per a la jornada electoral del 28 d'abril, l'empresa postal pública té encomanada la missió d'entregar els vots cursats per correu en les meses electorals i, una vegada finalitzat l'escrutini, recollir una còpia de l'acta. Per a això, CORREUS establirà un desplegament logístic especial, integrat per més de 17.000 treballadors, entre personal de repartiment i d'oficines, i mobilitzarà tots els vehicles de la seua flota que siguen necessaris per al correcte desenvolupament de la seua missió.

Quan s'òbriguen els locals electorals, un primer equip de treballadors de l'empresa postal entregarà els vots en custòdia en les 60.038 meses electorals distribuïdes en els 23.196 locals electorals dels 8.131 municipis d'Espanya. Així mateix, un altre grup de treballadors farà arribar a les meses electorals aquells vots per correu que pogueren rebre's durant el transcurs de la jornada.

Un últim equip s'encarregarà de recollir al final de la jornada, en cadascuna de les meses electorals, el tercer sobre, amb una còpia de l'acta de l'escrutini. CORREUS s'encarregarà de la custòdia d'aquests sobres i del seu posterior lliurament, el dilluns a primera hora, en les Juntes Electorals corresponents.

Pujar