27 de novembre de 2020 27/11/20

Quasi la meitat de les morts per coronavirus en la Comunitat es produeixen en residències d'ancians

Quasi la meitat de les morts per coronavirus en la Comunitat es produeixen en residències d'ancians - (foto 1)
  • En les últimes hores han mort deu residents de geriàtrics i ja són 98 els centres amb casos de covid-19

La pandèmia del coronavirus està colpejant durament a un dels sectors més vulnerables de la població: el de la tercera edat. Només en la Comunitat Valenciana hi ha 98 residències de majors amb casos confirmats de coronavirus i ja han mort 166 ancians en alguna d'elles.

Són les últimes dades que ha donat a conéixer la consellera de Sanitat, Ana Barceló, aquest dilluns en una roda de premsa per a fer balanç de l'evolució de la pandèmia i dels quals es desprenen xifres molt tristes: dels 24 noves defuncions que s'han produït en les últimes hores en la Comunitat, deu d'ells han sigut en residències d’ancians.

Aquest diumenge ja véiem que el patró començava a definir-se d'aquesta forma perquè dels 41 morts aquest diumenge a causa del covid-19, 19 d'ells, el 46,5%, ho van fer en algun geriàtric.

Perquè mentre s'alenteix l'expansió del virus en la Comunitat, amb disminució dràstica de nous casos i de morts, la veritat és que en les residències d'ancians la situació continua sent sagnant: són ja 98 les residències amb algun cas de coronavirus confirmat, tres més que ahir, i hi ha 791 persones majors contagiades. A això cal sumar els treballadors que també s'han contagiat, 206 segons l'últim balanç, i tots els que estan en quarantena.

La greu situació que es viu en aquestes residències va obligar fa unes setmanes a Sanitat a prendre una determinació i posar sota el seu ferri control les mateixes per a evitar una major expansió.

Actualment hi ha onze residències sota vigilància: 4 a Alacant, 4 a València i 3 a Castelló. Destaca que del total de residències amb casos confirmats (98), més de la meitat, un total de seixanta, són a la província de València. Mentrestant, en la d'Alacant hi ha 26 i en la de Castelló, dotze.

Malgrat aquestes tristes xifres, la consellera explica que cada residència té una situació particular i que existeixen alguns centres en els quals només s'ha contagiat un treballador o un resident.

Pujar