8 de juliol de 2020 8/7/20

Quart de Poblet conclou amb èxit el seu primer programa de voluntariat pel valencià amb Escola Valenciana

Quart de Poblet conclou amb èxit el seu primer programa de voluntariat pel valencià amb Escola Valenciana - (foto 1)
  • En les parelles lingüístiques hi havia persones de Bèlgica, Algèria, Suècia i Veneçuela que resideixen en el municipi

La regidora d'Educació i Cultura, Cristina Mora, va clausurar ahir la primera edició del programa Voluntariat pel Valencià, desenvolupat per Escola Valenciana, a través del qual es posa en contacte a persones que volen aprendre la llengua amb persones voluntàries disposades a ensenyar-los. L'objectiu: parlar en 10 sessions setmanals d'una hora de durada. El resultat: tot un èxit, si s'ha de jutjar pel testimoni de les persones participants, que van reiterar la seua voluntat de continuar. La mateixa Cristina Mora, a més dels també regidors Consue Campos i Jose Acosta, han participat en el programa com a voluntaris.

Cristina Mora va incidir que l'aprenentatge d'altres llengües és sempre una inversió i que és una obligació "protegir i difondre el gran tresor que és la nostra llengua". Així mateix, va destacar que persones procedents d'altres països, en concret Suècia, Algèria, Veneçuela i Bèlgica, s'hagen sumat al programa, convertint la llengua valenciana en un "nexe intercultural". Una d'elles, Nora (Bèlgica), explicà que va prendre la decisió d'apuntar-se al programa, després d'arribar a Quart de Poblet el mes de gener passat, per a poder parlar també una de les llengües en la qual les seues filles anaven a rebre classes en el col·legi amb la finalitat d'ajudar-los.

Per a les parelles lingüístiques l'experiència ha sigut molt gratificant i ha donat motiu a relacions d'amistat.

L'acte el va tancar Carles Cano, creador de literatura infantil i contacontes, que va donar mostres del seu mestratge en l'art de contar.

Pujar