23 d’octubre de 2019 23/10/19

La "III Marxa Dones Empoderades" recorre Quart de Poblet

La "III Marxa Dones Empoderades" recorre Quart de Poblet - (foto 1)
  • Per tercer any consecutiu Quart de Poblet s'ha unit a la lluita pels drets e igualtat de les dones en una marxa en la que han participat distintes agrupacions locals i socials

Amb el lema "Dones empoderades", el recorregut ha estat acompanyat per una batukada a càrrec de la companyia Borumbaia, que ha fet una crida durant tot el trajecte a les veïnes i veïns perquè s'uniren al acte. Una gran pancarta encapçalava la ruta, en la que també han participat homes que s'han sumat a les reivindicacions.

La marxa ha començat en el Centre d'Ocupació i Desenvolupament i ha recorregut els principals carrers del municipi fins a concloure davant l'Ajuntament. Allí, la regidora d'Igualtat Cristina Mora, junt a representants de la corporació municipal, ha exigit un Pacte d'Estat contra la violència cap a les dones. La regidora també ha reclamat polítiques d'igualtat salarial, una educació amb perspectiva de gènere i la recuperació de la memòria històrica de les dones. "Ens volem lliures", ha conclòs en la seua intervenció.

A continuació la alcaldesa Carmen Martínez ha llegit el manifest del 8 de març davant totes les persones que es congregaven en la plaça. "La diferència salarial en Espanya se situa al voltant del 23%", ha volgut destacar, i ha afegit que "les administracions locals tenen la responsabilitat d'elaborar polítiques de concienciació i plans d'igualtat". Les activitats continuen el dia 12 de març amb la conferència "Programa Ciutat Dona: Camí cap a la Igualtat i Empoderament de les Dones", a càrrec del Fons Valencià per la Solidaritat, que tindrà lloc en el local de la Associació Ames de Casa y Consumidors Tyrius, en el carrer Batalla de Almansa, i en la que una dona salvadorenca parlarà sobre la igualtat al seu país.

ocultar
La "III Marxa Dones Empoderades" recorre Quart de Poblet
Pujar