7 de juliol de 2020 7/7/20

L'Ajuntament de Quart de Poblet redueix dràsticament el temps d'espera en les valoracions de dependència

L'Ajuntament de Quart de Poblet redueix dràsticament el temps d'espera en les valoracions de dependència - (foto 1)
  • Quart de Poblet disminueix els quatre anys d'espera de Conselleria a set mesos, col·locant-se entre els tres municipis valencians amb major nivell d'execució

L'Ajuntament de Quart de Poblet, a través de l'àrea de Serveis Socials que dirigeix la regidora *Llum Moral, s'ha convertit en un dels tres municipis valencians amb major nivell d'execució de les valoracions de les situacions de dependència, tal com assenyala la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives en el seu document “El sistema de la dependència de la Comunitat Valenciana atén actualment  83.477 persones a través d'algun tipus de servei o prestació”.

Fins a abril de 2017, era la pròpia Conselleria l'encarregada de valorar a les persones dependents, moment en el qual l'equip municipal de serveis socials de Quart de Poblet assumeix aquesta funció. En aqueix període, les valoracions corresponien a sol·licituds de 2012 i 2013, és a dir, existia un retard de més de quatre anys des de la petició de valoració i aquesta.

Aquesta gran demora en la tramitació dels expedients s'ha anat reduint gradualment, passant dels quatre anys d'espera a tan sols set mesos, gràcies a l'esforç de l'equip de serveis socials que, des de 2017, ha realitzat un total de 569 valoracions.

L'Ajuntament continua treballant amb l'objectiu d'eliminar completament la demora en la valoració de les persones en situació de dependència.

Pujar