8 de juliol de 2020 8/7/20

L'Ajuntament de Quart de Poblet inicia les obres de condicionament de l'antiga estació de tren

L'Ajuntament de Quart de Poblet inicia les obres de condicionament de l'antiga estació de tren - (foto 1)
  • L'històric edifici acollirà un punt d'informació turística i una sala d'exposicions

  • El projecte està cofinançat pel FEDER en el marc de l'estratègia EDUSI

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Quart de Poblet inicia les obres de condicionament de l'antiga estació de tren - (foto 2)
L'Ajuntament de Quart de Poblet inicia les obres de condicionament de l'antiga estació de tren - (foto 3)

L'Ajuntament de Quart de Poblet, a través de l'àrea d'Urbanisme que dirigeix el regidor Juan Medina, ha posat en marxa les obres de condicionament que convertiran l'antiga estació de tren en un punt d'informació turística i sala d'exposicions. Es tracta d'un projecte cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), a través del Programa Operatiu Plurirregional d'Espanya (POPE) 2014-2020 en el marc de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI) municipal.

A l'inici de les obres han assistit la regidora de Turisme, Cristina Mora, i Juan Medina, coordinador de l'estratègia DUSI, al costat de la tècnica de l'àrea d'Urbanisme, per a tractar les actuacions que es duran a terme.

En concret, l'històric edifici de 160 metres quadrats acollirà en la planta baixa el punt d'informació turística, mentre que en la planta superior s'ha projectat una diàfana sala d'exposicions que se centrarà en mostrar la riquesa patrimonial i turística del municipi. Tots dos espais estaran connectats, si bé, es podrà accedir de manera individual a cadascuna d'ells.

Situat en un lloc privilegiat del municipi, en el cor del nou eix urbà i accessible per a persones amb mobilitat reduïda, es vol reforçar el simbolisme del propi edifici com a part del patrimoni arquitectònic de Quart de Poblet, convertint-se en un referent de la infraestructura ferroviària pràcticament desapareguda. Així, la instal·lació mantindrà la seua importància predominant, però integrant-se en l'entorn urbà i respectant els elements urbanístics pròxims.

La intervenció proposarà rescatar la lectura dels buits originals, amb l'ús de fusteries i acristalamientos actuals, però sent sempre respectuosos amb els buits de l'estació original. El projecte, a més, presta especial atenció a l'accessibilitat universal, centrant-se en els col·lectius de major vulnerabilitat.

Pujar