15 de gener de 2021 15/1/21

L'Ajuntament de Quart de Poblet celebra el Dia Mundial sense Tabac

L'Ajuntament de Quart de Poblet celebra el Dia Mundial sense Tabac - (foto 1)
  • Persones fumadores realitzen test per a detectar la seua dependència a la nicotina i la seua motivació per a deixar de fumar

L'Ajuntament de Quart de Poblet ha commemorat el Dia Mundial sense Tabac amb una activitat dirigida a la ciutadania, en la qual a les persones participants que són fumadores se'ls ha administrat el test de Fagerström, que mesura la dependència física a la nicotina, i el test de Richmond, que mesura la motivació per a deixar de fumar. Després d'això, se'ls ha informat dels diferents tractaments existents per a abandonar aquest hàbit i se'ls ha remés al metge de capçalera perquè avalue el més adequat en funció de les característiques de cadascun d'ells/elles. Com a gest simbòlic del seu compromís d'abandonar el tabac han intercanviat un cigarret per chupachups.

L'activitat ha sigut organitzada per la Regidoria de Salut Pública de l'Ajuntament, que dirigeix Lucía Fernández, pel Centre de Salut Pública del Departament de Salut de Manises i per la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives municipal (UPCCA).

Cada vegada són més les persones que aconsegueixen deixar de fumar. Des de la UPCCA ens aconsellen: “Si alguna vegada has intentat deixar-ho i no ho has aconseguit, no penses que tu no pots. Si abandonar aquest hàbit pel teu compte et resulta realment complicat, et recomanem que recordes els motius pels quals has pres la decisió de deixar de fumar, que et deixes assessorar per un professional mèdic i que et prengues de debò el teu tractament”.

Pujar