Castellano

El Ple de l'Ajuntament de Quart de Poblet aprova sol·licitar un cànon addicional a l'empresa concessionària del subministrament d'Aigua potable

El Ple de l'Ajuntament de Quart de Poblet aprova sol·licitar un cànon addicional a l'empresa concessionària del subministrament d'Aigua potable
  • Segons els informes tècnics i jurídics del Consistori la concessionària hauria obtingut un increment d'ingressos sobre els previstos d'1.047.087 euros des de l'inici del contracte en 2010 a causa d'una facturació “molt superior” a l'esperada

Després de l'estudi de les al·legacions presentades per AVSA, el Ple Municipal celebrat aquest dimarts 27 d'abril va aprovar per unanimitat iniciar expedient per a la determinació d'un cànon addicional a causa d'un augment molt superior al previst de metres cúbics facturats en els últims anys.

Ja en el passat ple de febrer es va aprovar iniciar l'expedient per al càlcul d'un nou cànon, a causa de l'augment del volum d'aigua facturat, segons les dades de subministrament i facturació corresponents a l'informe tècnic de 2018.

La concessionària va entregar al principi del servei un cànon de més de 6 milions d'euros a l'ajuntament. El contracte vigent recull que en el cas d'una facturació molt superior a l'esperada el consistori poguera sol·licitar un nou cànon.

En el torn d'intervencions Rosa María García Asensio, portaveu de Compromís, va declarar que “l'important d'aquest expedient no és el cànon, és el tipus de concessionari que tenim per a gestionar un servei bàsic per als ciutadans. I sobretot, el tipus de control que s'ha exercit des de l'inici del contracte”.

La portaveu de la formació valencianista va preguntar com s'han pogut donar per bons els balanços anteriors del servei, malgrat les reclamacions contínues de Compromís. Rosa va recordar que en aqueixos balanços sempre s'ha inclòs l'amortització dels 6 milions del cànon inicial entregat a l'Ajuntament a la signatura de contracte.

Com ja es va sol·licitar en el ple de febrer, la formació valencianista ha demanat de nou que, a la vista d'aquests informes, es valore sancionar a l'empresa concessionària com recull el reglament vigent.

Des de la formació valencianista es demana a l'equip de govern l'auditoria completa del servei des de l'inici del Contracte, les liquidacions de tots els anys anteriors i que els diners que es reclama a AVSA per al restabliment econòmic del Contracte siguen retornats directament en els rebuts dels abonats. Se sol·licita que aquest possible cànon addicional s'utilitze de manera transparent en benefici real per a la ciutadania.

Pujar