elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cultura rep una col·lecció gràfica de vint dibuixos i estampes d'Antonio Tomás Sanmartín

Cultura rep una col·lecció gràfica de vint dibuixos i estampes d'Antonio Tomás Sanmartín

  La direcció general de Cultura i Patrimoni ha rebut la donació de la col·lecció gràfica d'Antonio Tomás Sanmartín, resident a Quart de Poblet, que està formada per vint estampes i dibuixos d'interés artístic i didàctic.

  Antonio Tomás va ser deixeble del mestre Ernest Furió i hereu de la seua tècnica en el camp del gravat. L'obra gràfica de Tomás transcorre en una trajectòria que va del més acadèmic a una abstracció superior, i és un expert singular en la modalitat del gravat calcogràfic, les tècniques del qual domina, des del burí fins a la innovació del que qualifica com a puzle gravat. La llarga experiència i producció artística en la tècnica del gravat i la notable investigació i creativitat de l'autor en aquest camp, han sigut àmpliament premiades i reconegudes.

  Per a la gestió i promoció de l'obra que s'ha donat s'ha firmat un protocol de col·laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament de Quart de Poblet, pel qual la Direcció General de Cultura i Patrimoni garantirà la conservació, organització, funcionament i difusió dels fons donats, i en vetlarà per la integritat i la seguretat.

  Els fons de la col·lecció seran inicialment ubicats al Monestir de Sant Miquel dels Reis, si bé els béns estaran adscrits al Museu de la Impremta i de les Arts Gràfiques, que en garantirà la disponibilitat per al públic estudiós.

  No obstant això, en atenció a la vinculació especial d'aquests fons amb Quart de Poblet, part d'aquestes peces s'exhibiran en un espai la creació i la dotació d'instal·lacions del qual facilitarà l'Ajuntament de Quart de Poblet, en el moment en què aquests compromisos puguen ser atesos pel consistori i les disponibilitats pressupostàries ho permeten.

  La Direcció General de Cultura i Patrimoni i l'Ajuntament de Quart de Poblet tenen la voluntat de col·laborar en la catalogació i l'inventari de la col·lecció que ha donat Antonio Tomás Sanmartín, a fi d'aconseguir la recepció de la seua obra completa en un termini raonable.

  La Direcció General de Cultura i Patrimoni i l'Ajuntament de Quart de Poblet consideren que la representació honorífica de la col·lecció donada correspon a Antonio Tomás Sanmartín, que es podrà dirigir a altres artistes i institucions a fi d'incrementar-la propiciant altres donacions.

  Pujar