7 de juliol de 2020 7/7/20

Compromís qualifica de caòtica la gestió de la concessió d'aigua potable en Quart de Poblet

Compromís qualifica de caòtica la gestió de la concessió d'aigua potable en Quart de Poblet - (foto 1)

    La portaveu del grup municipal Compromís en l’Ajuntament de Quart de Poblet, Rosa María García, ha exigit al regidor d’Hisenda, Bartolomé Nofuentes que “emeta una nota informativa a la població sobre l’aplicació incorrecta de la tarifa d’aigua en el primer rebut cobrat en 2020”. Per a la portaveu de Compromís “encara que l’import total cobrat en excés és poc important, ha quedat evidenciat de nou que no hi ha control sobre la concessionària en matèria de preus o de justificació de les tarifes”.

    Així Rosa M. García ha explicat que “des del nostre grup reiteradament reclamem que es faça un treball de control eficient sobre la gestió de l’aigua, privatitzada des de 2010. La tarifa d’enguany ha estat donada per bona sense que cap responsable de l’equip de govern haja dit si és correcta o no. Per a més desorganització, la mateixa alcaldessa Carmen Martínez va fer un requeriment a l’empresa, que finalitzava el passat 31 de gener, en el que es confirma que l'ajuntament no disposa de tota la documentació necessària per a saber si el preu que estem pagant pel servei d’aigua és correcte o no”.

    L’última anomalia detectada ha estat que l’empresa gestora ha aplicat les noves tarifes amb caràcter retroactiu des del dia 1 de gener de 2020 quan només haurien de ser vigents des de la seua publicació oficial al DOGV, molt posterior. Per a García “és sorprenent que quan l’empresa envia el padró a l’ajuntament abans d’emetre els rebuts, no es verifique que s’està aplicant la tarifa indegudament. Més sorprenent que amb una reclamació que personalment vaig fer a l’empresa gestora m’indiquen que tenia raó i que a hores d’ara l’ajuntament no ho haja explicat públicament. A més, encara no sabem si els preus que s’han aprovat, d’acord amb els càlculs de l’empresa, són correctes per a l’equip de govern que calla i atorga, reclamant papers per cobrir-se les esquenes davant d’una possible denúncia per clara prevaricació administrativa”.

    Aquesta errada ha estat reconeguda per la mateixa empresa concessionària AVSA després de reclamacions de particulars. El grup municipal Compromís ha demanat per escrit que el regidor responsable Bartolomé Nofuentes López done les explicacions oportunes i informe al conjunt de la ciutadania de forma pública. L’empresa d’aigües ha manifestat de forma privada que l’Ajuntament és coneixedor de la situació i que té la voluntat de reintegrar l’import facturat en excés en el pròxim rebut. Compromís entén que és l’Ajuntament qui ha d’assumir la responsabilitat i donar resposta públicament.

    Pujar