16 de juliol de 2020 16/7/20

Coca-Cola mostra a València els seus avanços en sostenibilitat

Coca-Cola mostra a València els seus avanços en sostenibilitat - (foto 1)
  • La companyia ha explicat en la planta embotelladora de Quart de Poblet els seus projectes mediambientals i socials en la Comunitat

MÉS FOTOS
Coca-Cola mostra a València els seus avanços en sostenibilitat - (foto 2)
Coca-Cola mostra a València els seus avanços en sostenibilitat - (foto 3)

Coca-Cola Ibèria i Coca-Cola European Partners (CCEP) Ibèria van presentar fa uns dies en la planta embotelladora de Quart de Poblet (València), les accions de sostenibilitat que van realitzar en 2018 a Espanya i que mostra els avanços de la companyia en els sectors de les begudes, envasos, societat, aigua, clima i cadena de subministrament. Tot això conforma la seua estratègia ‘Avancem’ i té una important presència a la Comunitat Valenciana, on tenen una forta presència en labors socials i mediambientals.

Per exemple, la relacionada amb les platges de la Comunitat, on més de 700 voluntaris van realitzar labors de prevenció, recollida, sensibilització i investigació en set platges. Com a resultat, es van recollir 319.961,9 quilos de residus, es va sensibilitzar a 2.724 persones i tot això amb la implicació de més de 40 entitats entre ajuntaments, ONG, centres educatius i associacions locals.

També s'ha treballat amb dones valencianes a través de tallers en diverses localitats que han beneficiat a dos centenars de veïnes així com amb 700 joves que han participat en un concurs de relat -ja tradicional-, així com amb 500 alumnes de teatre.

Quant a l'aigua -un ingredient per cert principal en la recepta de Coca-Cola- també s'han posat en marxa projectes específics per a la reducció de l'ús d'aigua en la fabricació de productes com l'optimització de la llavadora, realitzat en la planta de València. A més, a la Comunitat Valenciana es desenvolupen diversos projectes de reabastiment d'aigua i recuperació de conques hidrogràfiques i aiguamolls, com el desenvolupat en el Tancat de la Pipa (Albufera de València) de la mà de Seu/Birdlife, gràcies al qual, en 2018, es van recuperar 1.366 milions de litres d'aigua.

Són només algunes de les iniciatives regionals que formen part del projecte ‘Avancem’ l'horitzó del qual és el 2025 per a escometre tots els objectius i que, tal com vam veure en la presentació, compta amb avanços molt destacats: “Gràcies a aquest informe conjunt de sostenibilitat, podem comprovar que estem en el bon camí, gràcies a l'acompliment i el compromís diari de tots els que formem part de Coca-Cola a Espanya”, ressaltava Beatriz Arribas, representant de Responsabilitat Corporativa, de Coca-Cola European Partners Ibèria.

Per exemple, en 2018 s'ha superat el compromís previst per a 2020 que el 50% de les vendes provinguen de begudes baixes o sense calories, aconseguint el 55%. De fet, entre 2015 i 2018, s'ha aconseguit reduir el sucre per litre de les begudes de Coca-Cola en un 17,1% i en els últims huit anys s'ha reduït el sucre en 16 productes.

Les sis àrees d'actuació incloses en l'estratègia “Avancem” són begudes, envasos, societat, aigua, clima i cadena de subministrament.

Pujar