2 de desembre de 2020 2/12/20

Quan tornarà a ploure en la Comunitat?

Quan tornarà a ploure en la Comunitat? - (foto 1)
  • Durant l'última nit s'han registrat forts ruixats en diferents zones de la geografia valenciana

Les pluges comencen a fer acte de presència en la Comunitat Valenciana. Lluny queden ja els dies d'estiu amb temperatures caloroses i cels buidats durant les vint-i-quatre hores del dia. Tot això, ha donat pas a un nou escenari climatològic marcat per la primera *DANA de la temporada.

Durant l'última nit – la del dilluns al dimarts – s'han registrat fortes precipitacions en diversos punts de la geografia valenciana. Per sort, no han provocat grans danys i el dia ha començat amb cels relativament buidats.

Però quan tornarà a ploure en la Comunitat? Segons la previsió meteorològica de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), les precipitacions no tardaran a tornar. S'espera que al llarg de les últimes hores del dia es produïsquen tempestes localment fortes en les zones del litoral de la meitat nord.

A més, durant la resta de la jornada podrien donar-se ruixats aïllats en zones interiors pròximes al litoral. Tot això, acompanyat d'un lleuger descens de les temperatures mínimes que rondaran els 17 graus en les tres províncies.

La situació d'inestabilitat continuarà de cara al dimecres, per a quan la jornada arrancarà amb intervals nuvolosos, més abundants en la meitat nord, on AEMET no descarta tempestes i ruixats bojament forts al matí.

Durant la jornada del dimecres, les tempestes podrien traslladar-se també de manera ocasional a zones de l'interior amb ruixats dispersos i menys intensos que aniran remetent durant la vesprada.

Pujar