elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València estudia les necessitats formatives del Cabanyal amb la mirada posada en un centre d'ocupació pròpia

València estudia les necessitats formatives del Cabanyal amb la mirada posada en un centre d'ocupació pròpia
  • L'estudi previ forma part de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat del barri del Cabanyal-Canyamelar-Cap de França, cofinançada per fons europeus

L'Ajuntament de València durà a terme en els pròxims mesos un estudi per a conèixer les necessitats de formació i inserció de la població en risc d'exclusió del barri del Cabanyal. Aquest estudi servirà d'avantsala per a conèixer la realitat de les persones que seran ateses en el nou centre d'ocupació que es construirà en el barri, àdhuc sense data.

Així ho ha avançat aquest matí en roda de premsa, la regidora d'Inserció Soci-laboral Isabel Lozano, qui ha presentat el projecte al costat de la investigadora de la Universitat de València (UV) responsable de l'estudi, Yaiza Pérez Alonso. 

“Aquest estudi permetrà detectar les necessitats educatives de la població en risc d'exclusió social per a la seua inserció soci-laboral. A més, podrem identificar possibles nínxols d'ocupació a partir de les necessitats del barri” ha assenyalat la regidora.

En aquest sentit, Isabel Lozano ha ressaltat el gran potencial de desenvolupament econòmic que tenen els barris Cabanyal-Canyamelas-Cap de França, apuntant que “el sentit global de l'estudi és la necessitat de crear una cohesió social i que cap siga exclòs del futur desenvolupament del barri”.

Un estudi en cinc fases

El desenvolupament de la recerca es va a dur a terme mitjançant un procés participatiu dividit en cinc fases, que es perllongaran des del mes de desembre fins a finals de març.

 La responsable del projecte, Yaiza Pérez, ha explicat que durant la primera fase que s'ha dut a terme durant el mes de novembre s'han definit els diferents perfils de la població, i és ara en la segona fase quan s'efectuaren un total de 20 entrevistes – a personal tècnic i del tercer sector – per a conèixer més d'a prop la realitat i les necessitats que tenen.

Serà entre els mesos de gener i febrer del 2019, quan l'estudi s'acostarà als representants d'associacions i entitats d'àmbit educatiu, comercial, veïnal, sociocultural, parroquial, festiu, esportiu i cívic, a través de vuit tallers. A més, es tindrà en compte l'opinió dels usuaris dels serveis socials amb la finalitat de conèixer d'a prop l'experiència.

Finalment, en el que al procés participatiu es refereix, és per al mes de març quan l'estudi contempla la realització d'un taller obert a la ciutadania en el qual s'exposaran les conclusions de l'estudi i es consensuaran les activitats formatives que es consideren prioritàries. “Volem aconseguir un espai de reflexió i debat per a incorporar les diferents mirades del barri” ha assenyalat la professora de la UV.

Serà a partir de les conclusions extretes de l'estudi, les quals donaran un fotografia real del barri, quan es procedirà a engegar un “projecte d'acció” el qual, i segons han apuntat, es materialitzarà amb l'obertura d'un nou centre d'ocupació.

Pujar