24 de novembre de 2020 24/11/20

La UPCCA coordina un curs sobre addicions adreçat a la policia local

  • El curs ofereix als agents informació general sobre la normativa reguladora de drogodependències i altres trastorns addictius

  • Se celebrarà el 28 de setembre de matí, la inscripció és gratuïta i està oberta a professionals que tracten el tema des d’altres àmbits laborals

  • Juan: «és molt important que la policia més pròxima conega bé la realitat social i legal de les addicions»

«La policia local davant la realitat de les addiccions» és el nom del curs de formació de Conselleria que la Unitat de Prevenció Comunitària (UPCCA) de la Mancomunitat ha portat a la Vall d’Albaida. El curs, que impartirà Maria Jesús Àlvarez i se celebrarà el 28 de setembre de 9 a 13:30 hores a la seu de la Mancomunitat, oferirà informació general sobre les normatives reguladores espanyoles i valencianes en matèria de drogodependències i altres trastorns addictius. La inscripció, que és gratuïta, es pot fer des del web de la Mancomunitat emplenant un senzill formulari.

L’objectiu és que els agents de policia local, però també aquells professionals que tracten cada dia estos temes, coneguen la situació actual del consum d’alcohol i altres substàncies a la Comunitat Valenciana així com millorar el coneixement legal en matèria de transtorns addictius. Per això es donaran a conèixer els sistemes d’informació sobre consum existents, la llei orgànica de protecció a la seguretat ciutadana, la normativa autonòmica en drogodependències i altres trastorns addictius; les unfraccions per publicitat, venda i consum de begudes alcohòliques; així com la tipologia de centres i serveis d'atenció i prevenció de drogodependències.

Com assenyala la consellera de la UPCCA, Célia Juan, «és molt important que la nostra policia de proximitat conega a fons la realitat social de les addicions així com les diferents normatives que regulen les substàncies addictives i la UPCCA ens permet portar este tipus de formació a la Vall d'Albaida»

Pujar