elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat de Tardor de l'Eliana abordarà l'impacte sobre els ciutadans del desenvolupament tecnològic en les smart cities

La Universitat de Tardor de l'Eliana abordarà l'impacte sobre els ciutadans del desenvolupament tecnològic en les smart cities
  • La Universitat de Tardor de l'Eliana aborda demà dijous -amb el títol ‘Smart cities: tecnologia i ciutadania’- diversos aspectes del desenvolupament de la tecnologia a les ciutats intel·ligents i el seu impacte sobre la vida quotidiana

  • Prossegueix així el programa d'Universitats Estacionals de la UV, de caràcter gratuït i obert a tots els ciutadans, que poden assistir presencialment o en línia

La Universitat de Tardor de l'Eliana celebrarà la seua quarta edició demà dijous, 21 d'octubre, per a analitzar la situació actual de les smart cities i la seua incidència sobre els ciutadans. La jornada dóna continuïtat al cicle de tardor del programa d'Universitats Estacionals, organitzat pel vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València (UV) amb els ajuntaments i en col·laboració amb la Diputació de València i Caixa Popular, amb l'objectiu de promoure el debat entorn d'un tema monogràfic lligat a la singularitat de cada àmbit geogràfic, tenint en compte la seua particular idiosincràsia, història i cultura. Aquesta acció acadèmica està en totes les comarques de la província, amb 20 edicions en altres tantes localitats.

En 2021, aquestes jornades, gratuïtes i obertes a la societat, han recuperat el vincle amb l'estació de l'any que els dóna nom, després de 2020, un any excepcional per les restriccions degudes a la pandèmia. I mantenen, a més, la distribució per àrees temàtiques -que reflecteixen la transversalitat de coneixement de la UV i la pluralitat de temes estudiats pels seus especialistes- i el caràcter semipresencial, que es va impulsar l'any passat amb la incorporació de l'enllaç en línia, que permet el seguiment de les sessions per streaming, facilitant l'assistència a totes les persones interessades. La UV facilitarà les inscripcions a través de la web (http://projeccio.uv.es) i proporcionarà el corresponent certificat d'assistència, tant si és presencial com a en línia.

Universitat de Tardor de l'Eliana

La Universitat de Tardor de l'Eliana –que s'emmarca en l'àrea de ‘Biodiversitat, Desenvolupament i Innovació Territorial’- celebrarà la vesprada d’este dijous la seua quarta edició en el Centre Sociocultural de l'Eliana (Plaza del Juez Miquel Comes, 1).

Sota el títol ‘Smart cities: tecnologia i ciutadania’, experts en la matèria analitzaran l'impacte de les smart cities sobre els ciutadans.

Les ciutats intel·ligents apliquen les tecnologies de la informació i de la comunicació per a garantir una gestió urbana transparent i participativa que responga a les necessitats socials i econòmiques de la societat. Cada població ha de projectar un enfocament smart adequat a les seues característiques, centrant-se en el benefici de les persones.

L'acte inaugural tindrà lloc a les 17:30 h. Intervindran Salva Torrent Català, alcalde de l'Eliana; Jorge Hermosilla Pla, vicerector de Projecció Territorial i Societat de la UV; Vicente Cerverón Lleó, coordinador de la Universitat de Tardor de l'Eliana; Juanjo Merino, director de l'oficina de Caixa Popular a l'Eliana; i un representant de la Diputació de València.

A continuació, tres conferències permetran abordar diversos aspectes de les smart cities. Rafael Magdalena Benedito, del Departament d'Enginyeria Electrònica de la UV, parlarà sobre ‘La ciència de dades, les ciutats i les persones’; María Roser Benavent García, del Departament d'Informàtica de la UV, sobre ‘Recuperació d'informació visual: bytes i píxels per als serveis ciutadans’; i Penélope Hernández Rojas, del Departament d'Anàlisi Econòmica i directora del LINEEX de la UV, sobre ‘Innovació, experiments i persones’.

Una taula redona sobre ‘El desenvolupament intel·ligent de L'Eliana’ posarà fi a aquesta edició de la Universitat de Tardor de l'Eliana, amb la participació de Jorge Pérez Comeche, regidor de Participació ciutadana, transparència, modernització de l'administració, comunicació, polítiques de joventut i biblioteca de l'Ajuntament de l'Eliana; Arturo Peris, cap d'Informàtica de l'Ajuntament de l'Eliana; i Kepa Amigo, gerent de sistemes d'intel·ligència de Techfriendly.

20 Universitats Estacionals, 4 estacions i 3 àrees temàtiques

La programació d'Universitats Estacionals integra dues Universitats d'Hivern (Cofrentes i Requena); sis Universitats de Primavera (Alzira, Cullera, Xátiva, Sagunt, la Canal de Navarrés i Alt Túria); i quatre Universitats d'Estiu (Rincón d'Ademuz, Aras de los Olmos, Gandia i Sagunt), que ja han celebrat enguany les seues corresponents sessions.

Les Universitats Estacionals de Tardor tancaran la programació de 2021. Després de les jornada d'Alaquàs, Buñol i l'Eliana se celebraran la Universitat Estacional d'Oliva, el 27 d'octubre, que tractarà sobre ‘Educació: iguals i diversos’; la Universitat Estacional de Llíria, el 29 d'octubre, sobre ‘La música com a eina educativa de transformació social’; la Universitat Estacional d'Ayora, el 4 de novembre, sobre ‘Reptes i amenaces de l'apicultura en el segle XXI’; la Universitat Estacional d'Enguera, a partir de l'11 de novembre, sobre ‘Professions de futur i vida saludable en un món global i sostenible’; i la Universitat Estacional d'Ontinyent, a partir del 23 de novembre, sota el títol ‘Temps de transformacions’.

Les Universitats Estacionals debaten aquest any 2021 sobre múltiples aspectes vinculats a cada territori entorn de tres àrees temàtiques: ‘Patrimoni Històric i Cultural’ (Cullera, Xàtiva, Sagunt, Alaquàs, Buñol i Ayora); ‘Educació i Benestar Social’ (Cofrentes, Sagunt, Llíria, Oliva, Enguera i Ontinyent); i ‘Biodiversitat, Desenvolupament i Innovació Territorial’ (Requena, Alzira, la Canal de Navarrés, Alt Túria, Rincón d'Ademuz, Aras de los Olmos, Gandia i L'Eliana).

Pujar