24 de novembre de 2020 24/11/20

Tretze professors del CEIP l’Olivera de L´Eliana visitaran escoles europees per a internacionalitzar l'educació

  • El centre repeteix l'experiència Erasmus+ KA1 en un programa d'ensenyament europeu que permet als docents conéixer nous mètodes d'ensenyament

El CEIP La Olivera de l'Eliana ha iniciat un segon projecte d'internacionalització docent sota el lema “Primers passos cap a l'escola del segle XXI” en la convocatòria Erasmus+ KA1 2019-21. Aquesta iniciativa promoguda pel Servei Espanyol per a la Internacionalització de l'Educació (SEPIE), té com a objectiu ampliar i millorar el desenvolupament professional dels docents, a més de possibilitar la col·laboració amb els seus homòlegs d'altres països d'Europa.

Així, tretze professors viatjaran a l'estranger amb la condició de rebre formació i observar les escoles d'altres ciutats amb l'objectiu d'adaptar el centre en el futur. Els canvis estan orientats a augmentar la dimensió europea, conéixer metodologies innovadores, generar espais d'aprenentatge i avançar en l'aplicació de les eines digitals.

El Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats invertirà 19.734 euros a través del programa de Mobilitat per a l'Aprenentatge, que permetrà als docents viatjar a UK, República Txeca i Finlàndia per a la realització de cursos o un període d'observació (jobshadowing) en escoles de Turquia, Itàlia, Polònia i Eslovènia.

Segons han explicat des del propi col·legi, l'aprenentatge del professorat revertirà en l'alumnat d'aquesta escola caracteritzada pel seu “dinamisme i caràcter innovador”, consolidant el projecte anterior ‘Europa entra a l'escola. Caminant cap a la internacionalització del centre’.

Erasmus+ busca millorar la qualitat de l'ensenyament Preescolar, Primària i Secundària en els centres de tota Europa a través de l'intercanvi de bones pràctiques i criteris d'innovació per a abordar reptes comuns, com l'abandó escolar o el baix nivell de coneixement bàsic, fomentant els vincles amb el món extraescolar i amb altres àmbits educatius i formatius.

L'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent, i l'edil d'Educació, Eva Santafé, han tornat a felicitar el personal docent del CEIP l’Olivera com a mostra de l'alta qualitat educativa del municipi.

Pujar