23 de setembre de 2020 23/9/20

Toni Gaspar, reelegit president de la Diputació de València

Toni Gaspar, reelegit president de la Diputació de València - (foto 1)
  • Ha obtingut el suport de 19 dels 31 diputats de la institució provincial (PSPV, Compromís i La Vall ens Uneix)

MÉS FOTOS
Toni Gaspar, reelegit president de la Diputació de València - (foto 2)

Toni Gaspar ha sigut reelegit president de la Diputació de València per a aquesta legislatura. El socialista i alcalde de Faura ha obtingut el suport de 19 dels 31 diputats de la institució provincial (PSPV, Compromís i La Vall ens Uneix). Des d'aquest últim partit, formació que lidera l'expresident de la corporació provincial, Jorge Rodríguez, han volgut donar suport a Gaspar, qui va ser triat després de la dimissió de Rodríguez. El fins llavors president va dimitir després de la seua detenció en el marc de la 'Operació Alqueria’.

La Diputació de València, tal com els va comptar elperiodic.com, estarà formada per 13 diputats socialistes, huit del PP, cinc de Compromís, tres de Ciutadans (Cs); a més entren dues noves formacions: La Vall ens Uneix i Vox, cadascun amb un diputat.

En el seu discurs després de prometre el càrrec, Toni Gaspar ha defensat que l'acord entre els partits, la gestió de les disparitats i l'administració de les discrepàncies han de ser els principis que acompanyen a tota la legislatura: “Ara toca treballar i mentre jo governe en la Diputació, s'omplirà de polítiques al servei dels ajuntaments”.

Entre les autoritats que han acudit a la Diputació de València es trobaven el president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig; el president de les Corts, Enric Morera; el delegat del Govern en la Comunitat, Juan Carlos Fulgencio; la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, així com altres consellers; també estaven el senador Joan Lerma; la secretària general del PPCV, Eva Ortiz; representants de l'Ajuntament de València i d'altres consistoris de la província; diputats autonòmics i altres representants de formacions polítiques.

 

Pujar