elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El temporal deixa més de 400 litres a Sueca i Benifaió

Inundacions a Benifaió
Inundacions a Benifaió
  • La Delegada del Govern en la Comunitat Valenciana visita aquest matí els dos municipis per a valorar la situació

  • Alguns testimonis relaten que el xàfec d'ahir va ser “el mai vist”

MÉS FOTOS
Inundacions a Benifaió
Inundacions a Benifaió
Inundacions a Benifaió

“El mai vist”, així ha definit un veí de Benifaió el fort xàfec que va caure ahir en aquest municipi valencià, on al costat de Sueca, van ser els més afectats per la tempesta. De fet hui està visitant la zona la Delegada del Govern a la Comunitat Valenciana.

A plena llum del dia, la imatge que deixa el temporal són cotxes abandonats, séquies i camps d'arròs totalment negats.

Segons l'Agència Valenciana de Meteorologia (Avamet) a Sueca es van acumular 472 litres per metre quadrat i a Benifaió416,8. La localitat d'Almussafes també va registrar intenses precipitacions i fins i tot es va haver de paralitzar l'activitat de la Ford fins demà dissabte.

A Benifaió es va desbordar el barranc i l'aigua va entrar al municipi negant carrers. “L'aigua ens arribava fins a la cintura”, relata un dels testimonis. També es va desbordar la Séquia Real.

L'aigua va entrar en Mercadona i en el centre de salut, on els bombers van haver d'acovardir-la. També el centre de salut va quedar inundat.

El temporal va inundar els carrers de la zona més baixa de Benifaió com l'avinguda Reis Catòlics i Caixa d'Estalvis, els carrers Sant Vicent, Santa Ana, Regino Mas, Sant Josep, Papa Joan XXIII, Sever d'Ochoa, dels Furs, Mistralenc, Tramuntana, Ronda Sisena i Almussafes.

A Benifaió es va apoderar el caos i es van produir retencions en l'entrada.

Pujar