elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cs s'oposa en la Diputació a l'intervencionisme de la Llei d'Habitatge del Govern

Cs s'oposa en la Diputació a l'intervencionisme de la Llei d'Habitatge del Govern
  • Sobre Divalterra, la portaveu Rocío Gil avança un possible recurs contenciós administratiu per a anul·lar el ple de dissolució de l'empresa

La portaveu de Ciutadans (Cs) en la Diputació de València, Rocío Gil, s'ha oposat “a l'intervencionisme de la Llei d'Habitatge del Govern” en el ple ordinari celebrat hui. “La Llei atempta contra la propietat privada i per tant contra l'article 33 de la Constitució”, ha assegurat.

“Intervindre el preu del lloguer no és la solució”, ha destacat Gil, al mateix temps que ha advertit que “aquest intervencionisme aguditzarà el problema de disposar d'un habitatge, dret constitucional que també defensem”.

Per això, ha esgrimit la diputada, “ja que la competència per a intervindre i penalitzar fins amb un 150% l'IBI dels habitatges buits és de les autonomies, segons l'avantprojecte, demanem que la Generalitat no l'aplique”. “La nostra iniciativa, rebutjada pel bipartit, sol·licitava a la Diputació que instara el Consell a eludir aquest intervencionisme”, ha subratllat.

D'altra banda, sobre Divalterra, Gil ha anunciat que “Cs estudiarà interposar un recurs contenciós administratiu per a demanar la nul·litat del ple de dissolució de l'empresa”. “En la desestimació del nostre recurs de reposició queda clar que es va vulnerar la llei al no tindre els diputats tota la documentació quan es va convocar el ple”, ha subratllat.

Pujar