elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Simat de la Valldigna celebra el Dia Internacional de la Dona

Simat de la Valldigna celebra el Dia Internacional de la Dona - (foto 1)

  Simat de la Valldigna ha commemorat aquest migdia el Dia Internacional de la Dona amb una marxa reivindicativa des de la Font Menor fins a la plaça de la Constitució, on la gent que ha participat s’ha concentrat davant l’Ajuntament.

  Vora un centenar de dones de totes les generacions han estat acompanyades per homes i per membres de la Corporació Municipal com l’alcalde de Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet, el President de la Mancomunitat de la Valldigna, Vicent Ribera, i la regidora d’Hisenda, Promoció econòmica i Turisme, Margarita Palomares. A més, han estat presents representants de diverses associacions locals com la vicepresidenta de les Ames de Casa, el president de l’Associació de Jubilats i Pensionistes o el director de la Unió Musical Simat.

  Portant pancartes on es llegien missatges com ‘Hui parem perquè el món es moga’, ‘Per exigir la igualtat’, o ‘Totes al carrer’, la comitiva s’ha dirigit cap a la Casa Consistorial mentre en el recorregut s’adheria més gent. Una vegada a la plaça de la Constitució, la regidora, en nom de la Corporació municipal ha llegit un manifest per tal de commemorar aquest dia.

  Palomares ha explicat l’origen d’aquesta fita i ha manifestat que encara que «han sigut molts els avanços, queda molt per fer». A més, ha destacat amb orgull les dones «que per la seua valentia, esforç, constància i obstinació» han aconseguit importantíssims assoliments en els diferents sectors en què s’organitza la societat.

  «Creiem que la igualtat entre dones i homes és un pilar de la nostra democràcia, i estem compromesos i compromeses amb un model social que garantisca la justícia i l’equitat», ha dit la regidora en nom de tota la corporació. «Però, per recórrer aquest camí -ha insistit Palomares- hem de lluitar, i el primer pas és que nosaltres, les dones, continuem exigint els nostres drets i reivindicant les injustícies que estem patint».

  L’alcalde simater, Víctor Mansanet, ha reafirmat el compromís amb la ciutadania i les seues necessitats, amb la igualtat de tracte i d’oportunitats, i amb el mandat constitucional que persegueix el ple establiment d’una igualtat real i efectiva.

  A banda d’aquesta concentració, l’Ajuntament ha volgut visibilitzar aquesta data amb un gran cartell a la façana de la Casa Consistorial en suport de les dones i reproduint un xicotet fragment de la cançó reivindicativa ‘Te’n podria dir mil’, de l’IES Càrcer abans del ban.

  Pujar