elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Simat de la Valldigna aposta pel turisme cultural

Simat de la Valldigna aposta pel turisme cultural - (foto 1)

  Simat de la Valldigna, municipi de la Safor, compta amb 3.500 habitants, és tracta d'una localitat xicoteta però amb un gran atractiu. Passejant pels seus carrers ens podem trobar amb diferents tipus d'arquitectures que recorden les èpoques passades.

  La geolocalització en què es troba el municipi, a uns 60 km de València i a 10 km de la platja de Tavernes de la Valldigna, fa que estiga convertint-se en un destí turístic de rellevància de la província de València, atès que poden trobar el Monestir de Santa Maria de la Valldigna (s. XIII), l'Església de Sant Miquel Arcàngel (s. XVII), la Font Gran i la Font Menor, el llavador de la Font Gran, la Font del Cirer i els Arcs del Cirer (s. XVIII) i l'antiga Mesquita de la Xara (s. XV).

  Per conèixer tots estos monuments, des de l'Oficina de Turisme de Simat, s'estan duguent a terme diferents rutes turístiques perquè totes aquells persones que desitgen conèixer un poc més este poble de la Safor ho puguen fer d'una manera lúdica i divertida. Durant estos mesos estivals, la principal activitat que s'ha organitzat ha estat la Ruta Nocturna Teatralitzada «Els Tresors de Simat». La primera es va realitzar el passat mes de juliol i l'altra el dia 10 d'agost. És una ruta pensada per a tot tipus de públic, tant adults, com joves, com menuts, ja que a més de tindre la pròpia guia també apareixen personatges de l'època, com Pere d'Atzllor, cavaller de Jaume I, o Marcel·lí, un musulmà oblidat en la Valldigna, per fer més visibles les explicacions dels «tresors» de Simat. La regidora de Turisme, Marga Palomares ha assenyalat que «este tipus de propostes culturals estan pensades perquè els més menuts s'interessen per la cultura i per la història més pròxima d'una manera lúdica i divertida a través dels personatges incorporats a esta ruta».

  Poc a poc, la Ruta Nocturna Teatralitzada «Tresors de Simat» ha anat consolidant-se com uns dels principals atractius del municipi, i es que no sols la gent de Simat i voltants volen disfrutar d'esta experiència nocturna, si no també de tot arreu del país i d'altres països europeus. Esta iniciativa turística va nàixer a l'any 2010, però és des de fa uns anys que s'han incorporat els nous personatges. Normalment, es solen fer durant els mesos d'estiu, però es poden realitzar durant tot l'any fent reserva a través de l'Oficina de Turisme.

  A més, altra activitat que s'ha desenvolupat este cap de setmana ha estat l'anomenada Enigmes en el Monestir. És la primera vegada que s'ha realitzat i s'ha coordinat conjuntament des de l'Oficina de Turisme de Simat i la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Esta ha estat una activitat puntual però amb tant bona acollida que ja s'ha programat altra per al pròxim 23 de setembre.

  Es tracta d'una experiència cultural nocturna destinada a un públic adult, en la qual ells tindran que resoldre un cas real de l'assassinat en la Font Major, ocorregut al segle XVI. Els participants comptaran amb pistes i jocs per resoldre el cas i tots junts desxifrar l'enigma. L'activitat es va realitzar al Monestir de Santa Maria de la Valldigna i l'antiga Mesquita de la Xara.
  Gràcies a les activitats realitzades, al voltant de 150 persones han pogut descobrir els grans atractius culturals de Simat de la Valldigna.

  Pujar