21 de setembre de 2020 21/9/20

Silenci en la Comunitat en memòria de Beatriz, l'última víctima de violència de gènere

Silenci en la Comunitat en memòria de Beatriz, l'última víctima de violència de gènere - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Silenci en la Comunitat en memòria de Beatriz, l'última víctima de violència de gènere - (foto 2)
  Silenci en la Comunitat en memòria de Beatriz, l'última víctima de violència de gènere - (foto 3)
  Silenci en la Comunitat en memòria de Beatriz, l'última víctima de violència de gènere - (foto 4)

  La Comunitat Valenciana guarda silencie aquest dimarts en memòria de la qual és ja la víctima número 1.000 de la violència masclista, Beatriz. La jove de 29 anys d'edat va ser presumptament assassinada en la matinada del diumenge al dilluns a les mans del qual era la seua parella de fet, un home de nacionalitat romanesa amb el qual convivia en un domicili d'Alboraia (València).

  Davant aquests fets l'Ajuntament d'Alboraia ha decretat dos dies de dol, i convocat tres minuts de silenci a les portes del consistori per a honrar la memòria de la víctima. L'alcalde en funcions, Miguel *Chavarría, ha fet lectura d'un manifest en el qual s'ha condemnat la violència masclista i s'ha destacat la necessitat de conscienciar a la joventut per a ser el motor del canvi, així com informar sobre les desigualtats que tantes vides posen en perill.

  Un acte carregat de simbolisme al qual s'han sumat multitud de municipis i el ple del Consell, els qui s'han concentrat a les portes del Palau de la Generalitat. Després de guardar tres minuts de silenci ha pres la paraula la vicepresidenta, Mónica Oltra, que de manera contundent ha enviant un missatge als agressors: “Les seues actituds no són tolerables en aquesta societat”.

   “Beatriz tenia 29 anys i ha sigut assassinada pel terrorisme masclista. Encara tènia molta vida per davant, moltes alegries que viure i molts moments que l'havien de fer riure. A Beatriz li han robat la vida que tenia per davant, els somnis que podia haver complit” ha afirmat Oltra en el seu discurs. En aquesta mateixa línia, ha llançat una crida a la societat apel·lant a la unitat “contra la violència masclista”.

  Noves hipòtesis

  La Guàrdia Civil es troba investigant les causes de la mort de la jove veïna d'Alboraia, doncs encara que al principi les proves semblaven apuntar que havia sigut acoltellada podria no ser aqueix el modus operandi utilitzat.

  Segons ha informat el delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, després de guardar un minut de silenci, el fet d'haver trobat un ganivet tacat de sang al costat del cos va generar “confusió” sobre les causes de la mort encara que “la víctima no presentava ferides”. És per això, que fonts de la investigació comencen a descartar aqueixa hipòtesi.

  De moment, s'ha confirmat que no consten denúncies prèvies per violència de gènere en la parella i la investigació s'està duent a terme pel jutjat d'instrucció número 2 de Montcada.

  Pujar