elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sant Antoni de Benaixeve llança una campanya pel Dia Mundial contra l'assetjament escolar

Sant Antoni de Benaixeve llança una campanya pel Dia Mundial contra l'assetjament escolar
  • S'han repartit materials de suport per a reforçar el treball que es fa sobre el tema a les aules

MÉS FOTOS
Sant Antoni de Benaixeve llança una campanya pel Dia Mundial contra l'assetjament escolar - (foto 2)

Aquesta setmana la regidoria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de l'Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve va llançar una campanya de conscienciació amb motiu del Dia Mundial contra l'assetjament escolar, que va tindre lloc ahir 2 de maig.

Sota el lema “Enrotlla't i conta-ho”, enguany la campanya s'ha volgut centrar en dues actituds que agreugen més si cap la situació d'assetjament: d'una banda, el fet de no comunicar o demanar ajuda quan s'és víctima d'aquest maltractament; i per un altre, en el fet de ser testimoni i no fer res per ajudar a la víctima, o fins i tot reforçar a l'agressor/a amb riures.

L'objectiu de la campanya, per tant, no sols persegueix prevenir i educar en el respecte, sinó també involucrar a tot l'entorn de la víctima transmetent-los que cal ser valents davant les injustícies i no ser còmplices de l'assetjament.

Les víctimes d'assetjament solen tindre por de denunciar, principalment pel temor a les represàlies, i és per això que molts prefereixen callar. La campanya recalca també la idea que és un problema que té solució i que les víctimes no estan soles, per això la importància d'involucrar a la resta de companys/es.

Estos dies, des de la regidoria s'han estat repartint als centres educatius uns yo-yós com a símbol de la campanya, a més d'uns díptics informatius que pretenen servir com a material de suport per a treballar sobre el tema a les aules.

La regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mª Ángeles Irles, destaca la importància que té la prevenció en aquest àmbit, perquè “el patiment de les víctimes de l'assetjament escolar pot tindre conseqüències molt greus”, manifesta. “És responsabilitat de tota la societat el fet que no es produisquen situacions de maltractament, així com evitar el sofriment dels xiquets i xiquetes que el pateixen”, ha conclòs.

Pujar