29 de novembre de 2020 29/11/20

La Ruta dels Porrats de la Mancomunitat finalitza a l'Alqueria de la Comtessa

  Al llarg dels dies 9, 10 i 11 de setembre de 2016 tindrà lloc a l'Alqueria de la Comtessa el Porrat dels Sants Pedra, esdeveniment que tanca la Ruta dels Porrats de la Mancomunitat de Municipis de la Safor.

  L'origen d'aquest porrat data del segle XVII amb la devoció i les pregàries als sants Abdó i Senent, els Sants de la Pedra. Aquesta devoció està relacionada amb l'economia camperola per protegir-se de les inclemències meteorològiques, a fi de salvaguardar les collites de les pedegrades.

  Al llarg del cap de setmana a l'Alqueria es realitzaran tota mena d'activitats, com la realització d'un taller de fanalets amb la corresponent cercavila, trofeu de futbol, partides de pilota, entrada de Moros i Cristians, sopars al carrer, etc., i la romeria a l'antiga ermita.

  D'altra banda, es podran realitzar les últimes fotografies per participar en el Concurs de Fotografia “Sempre és Porrat”, fent al·lusió al fet que hi ha porrats tant a l'hivern com a l'estiu.

  Cal recordar que el concurs està obert tant a fotògrafs aficionats com professionals i sense límit d'edat. Els participants poden presentar una fotografia per cada municipi i la fotografia quanyadora rebrà un premi de 200€, que serà la imatge del fullet de la Ruta dels Porrats 2017, i un accèssit que rebrà un premi de 100€.

  Pujar