21 de setembre de 2020 21/9/20

La remodelació del cementeri de La Granja de la Costera es decidirà en una consulta popular

La remodelació del cementeri de La Granja de la Costera es decidirà en una consulta popular - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La remodelació del cementeri de La Granja de la Costera es decidirà en una consulta popular - (foto 2)

  L'Ajuntament de La Granja de la Costera ha decidit que siguen els veïns i veïnes els que decidisquen de quina forma es duu a terme l'ampliació del cementeri municipal, una actuació de "especial urgència", atès que en l'actualitat queden ja pocs nínxols disponibles, i que es podrà executar gràcies a una ajuda de la Diputació de València, que destinarà 37.000 euros al projecte. Aquesta ajuda se sumarà a una altra de 124.000 euros per a la remodelació de l'avinguda Diputació, situada a l'entrada del poble, amb la qual la Corporació provincial dóna compliment al compromís que es va aconseguir amb La Granja de la Costera en l'anterior legislatura però que mai es va arribar a complir.

  Sobre la primera d'aquestes actuacions, la remodelació del cementeri, l'alcalde de la localitat, Carlos Garrido, ha explicat que hi ha sobre la taula dues possibilitats, que són les que se sotmetran a la consulta popular. Una d'elles contempla replantejar l'interior del recinte per a construir els nous nínxols en la part central, la qual cosa, segons Garrido, podria eliminar la visibilitat i sensació d'amplitud que ara té.

  L'altra passaria per realitzar un annex al cementeri actual, per a açò el consistori hauria d'adquirir els terrenys adjacents. D'optar-se per aquesta via, podria ocórrer que la inversió de la Diputació de València no fóra suficient per a cobrir la totalitat del cost, davant la qual cosa Garrido ja ha avançat que l'ajuntament destinaria al seu finançament part de les ajudes dels plans provincials del pròxim any.

  "En qualsevol cas, seran els veïns i veïnes de La Granja de la Costera els que decidiran quina de les dues vies veuen més convenient, ja que considerem que es tracta d'una actuació d'especial sensibilitat en la qual és important comptar amb l'opinió dels veïns", ha assegurat l'alcalde.

  Garrido ha avançat a més la intenció de l'ajuntament de completar la remodelació, que s'espera que estiga acabada per a l'estiu, amb la creació d'una zona d'aparcament exterior per a vehicles. "El cementeri –ha explicat l'alcalde– es troba fora del casc urbà i, encara que no està especialment lluny, sí hi ha una distància considerable com perquè hi haja persones que necessiten acudir amb cotxe, i ara mateix no hi ha cap lloc en el qual es puga deixar en condicions de seguretat".

  Augment de l'espai per als vianants en l'avinguda Diputació

  A més de la reforma del cementeri, les ajudes de la Diputació de València faran possible també en el pròxim any escometre l'esperada reforma de l'avinguda Diputació, un passeig situat a l'entrada del municipi que es va a reformar a fi de duplicar l'espai destinat al gaudi dels veïns i veïnes. El projecte contempla una inversió global de 150.000 euros, dels quals 124.000 euros els aportarà la corporació provincial a través d'una ajuda que es va comprometre l'any 2014, durant l'anterior legislatura, però que no obstant açò mai es va arribar a concedir. En concret, l'actuació contempla ampliar l'àrea destinada al trànsit per als vianants fins a pràcticament duplicar-la, restringir el trànsit de vehicles, eliminar un encreuament perillós i instal·lar jocs infantils. "Volem transformar aquesta avinguda situada a l'entrada de la nostra població, en una zona més segura i funcional, pretenent aconseguir que siga en un espai confortable, tranquil i de trobada per a les persones, de manera que puguen gaudir en el carrer i fer poble", ha assegurat Carlos Garrido.

  L'alcalde de La Granja de la Costera ha volgut agrair al president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, la seua disposició a recuperar aquest antic compromís i d'aquesta forma, segons ha dit, "pal·liar l'abandó total que el nostre poble havia patit els últims 9 anys per part de la institució provincial". "Nosaltres, com la majoria dels municipis xicotets, arrosseguem multitud de deficiències que amb els nostres recursos ordinaris no podem atendre i sense l'ajuda d'altres institucions, i més concretament de la Diputació, és impossible donar resposta a totes les necessitats que van sorgint", ha declarat Carlos Garrido, qui afig: "Hi ha certes actuacions que costen els mateixos diners independentment que es facen en un municipi o un altre, per la qual cosa si no rebem aqueixa ajuda addicional per a poder escometre-les, s'acaba provocant la creació de ciutadans de primera i ciutadans de segona en funció d'on residisquen".

  En aquest sentit, el primer edil aplaudeix el canvi de criteris operat en la Diputació de València que, segons ha dit, "està suposant un vertader respir per a aquests municipis més xicotets, com La Granja de la Costera, que hem vist com ha augmentat notablement els diners que rebem per a inversions a través dels plans provincials i que, a més, en casos d'especial necessitat, estem podent comptar amb un altre tipus d'ajudes".

  La Finestra de la Diputació de València

  La Finestra de la Diputació de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar