3 de desembre de 2020 3/12/20

Es reforcen els serveis d'emergències en la nit amb més incidències de l'any

Es reforcen els serveis d'emergències en la nit amb més incidències de l'any - (foto 1)
  • La Generalitat augmenta el personal un 26% aquesta Nit de cap d'any

MÉS FOTOS
Es reforcen els serveis d'emergències en la nit amb més incidències de l'any - (foto 2)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha visitat aquest dimarts la sala d'emergències de el Centre de Coordinació d'Emergències 112 de la Comunitat Valenciana, on treballen un total de 116 persones, durant les jornades festives de l'31 de desembre i 1 de gener, 65 en la primera d'elles i 51 en la segona.

El president, que ha realitzat una visita a el centre de l'Eliana acompanyat pel conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, i el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha realitzat diverses comunicacions amb els diferents serveis d'emergències integrats en el 112 de Comunitat Valenciana amb motiu de l'Any Nou.

Aquesta visita de el cap de l'Executiu valencià és una mostra de el suport de Consell a la feina dels i les professionals de la Seguretat i les Emergències que es troben de guàrdia davant de qualsevol contingència, sobretot en dates com la de l'31 de desembre, en la nit es registren més incidents i es produeixen més telefonades al 112.

26% de reforç per Cap d'Any

La Generalitat ha reforçat els serveis d'emergències durant Cap d'Any amb un augment de personal de sala del 26%. Així, 50 professionals en l'àrea d'atenció telefònica i altres 15 en coordinació estaran en actiu la nit del 31 de desembre, pel que fa als 34 i 12 empleats, respectivament, que treballen un dimarts ordinari. A més, l'1 de gener s'incrementarà el personal operatiu de 34 a 39 persones a l'àrea d'atenció telefònica i es manté el de coordinació.

El dia de Reis el reforç serà de el 7%, amb 41 professionals treballant en atenció telefònica i 13 en coordinació durant el 5 de gener. A l'endemà, hi haurà 49 treballadors i treballadores en actiu a la sala per atendre les possibles incidències que puguin succeir durant la jornada.

Així mateix, aquest reforç també es va efectuar durant el dia de Nadal i la jornada prèvia. En aquest cas, 56 persones van treballar el dia 24 de desembre, mentre que 48 professionals ho van fer el dia 25. En total, l'augment de el personal va ser del 13%.

Pujar