28 de novembre de 2020 28/11/20

El Ràfol de Salem acomiada les festes patronals l'any del 75 aniversari de la imatge del seu patró

El Ràfol de Salem acomiada les festes patronals l'any del 75 aniversari de la imatge del seu patró - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Ràfol de Salem acomiada les festes patronals l'any del 75 aniversari de la imatge del seu patró - (foto 2)
  El Ràfol de Salem acomiada les festes patronals l'any del 75 aniversari de la imatge del seu patró - (foto 3)

  El Ràfol de Salem ha posat punt i final a les seues festes patronals amb una multitudinària i emotiva processó en honor al seu patró, El Diví Salvador. Ho ha fet coincidint amb l'any del 75 aniversari de la nova imatge.

  De fet, l'Ajuntament i la Comissió de Festes, integrada pels festers d'enguany, van establir un protocol d'engalanament de carrers i incrementar el nombre de portadors per a un recorregut diferent a l'habitual, ja que la intenció era que, durant l'acte, la imatge tinguera presència en tots els carrers o zones del municipi. Va ser un espectacle pirotècnic, en el qual entre una cortina de foc apareixia la imatge del patró, l'encarregat de tancar el Dia Gran.

  Prèviament, els dies van estar marcats per actes concentrats en la zona d'oci del municipi; destacant el tradicional concert de les banda de música, el Dia de la Bicicleta, el concurs de paelles, espectacles musicals i activitats infantils.

  Des de l'Ajuntament, asseguren que el programa de festes, com en els últims anys, ha sigut dissenyat amb multitud d'esdeveniments a la carta per a involucrar a tots els veïns i veïnes. Així mateix, recalquen que un altre dels objectius ha sigut aprofitar els dies amb major presència de veïns en el municipi i recuperar la tradició de 'a la fresca'. Per a açò, s'han organitzat sopars populars i altres esdeveniments a l'aire lliure.

  Per la seua banda, la regidora de Festes i Cultura, Araceli Mengual, i els representants de la Comissió Festera han destacat "la normalitat amb què han transcorregut les festes i l'alta participació".

  Pujar